Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Finns starka krafter som vill rädda det här”

Göteborg FC:s tränare Mats Gren.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

I går kom chockbeskedet att Göteborg FC avslutar sin elitverksamhet.

Men tränaren Mats Gren, 57, har inte gett upp hoppet än.

– Jag både tror, hoppas och är ganska övertygad om att det kommer finnas starka krafter som vill rädda det här, säger han.

Beskedet slog ner som en blixt från klar himmel i går. 

Göteborg FC, som vann SM-guld i höstas och nyligen hade ett Champions League-möte med giganten Manchester City, drar sig ut allsvenskan och avslutar sin elitverksamhet.

Beskedet slog ner som en stor chock för de flesta. Inte minst för tränaren Mats Gren.

– Det var ingenting som man såg komma, visste något om eller fått några indikationer på. Det var en chock, säger han i en intervju med GT dagen efter beskedet.

”Oerhört hårt slag mot damfotbollen”

Vad har du för känsla nu då, när det sjunkit in lite grann?

– Känslan är att vi ska gå vidare med det. För det här är ett oerhört hårt slag mot damfotbollen i Göteborg. Det finns inget annat lag här som ens är i närheten av att kunna ta över. Det kommer dröja många, många år till – om det ens sker, säger han.

Så du köper inte riktigt Peter Bronsmans resonemang om att man behöver en stark förening i ryggen?

– Det är svårt att säga. Varken vi eller Rosengård har en stor herrklubb bakom oss – inte Kristianstad heller. Kanske om tio år att det ser ut så, men inte nu. Jag menar, Djurgården får ju ingen ordning på det, och de har haft ett damlag länge. Ändå har de klarat sig kvar i de sista matcherna två år på raken.

”Finns starka krafter som vill rädda det här”

Men hoppet är inte ute för GFC än.

Mats Gren har en stark tro att det kommer lösa sig. 

– Jag hoppas att Göteborgs stad och näringslivet i Göteborg ser det. För att tappa det här nu, precis efter att vi vunnit SM-guld och har väldigt stora möjligheter att ta oss in i Champions League-gruppspelet... Det är oerhört mycket goodwill för staden Göteborg att laget finns kvar. Många ser nog att ”herregud, det här får inte försvinna härifrån”. Jag både tror, hoppas och är ganska övertygad om att det finns starka krafter som vill rädda det här, säger Gren och fortsätter:

– Sen om det blir som nu, eller att någon annan klubb reagerar och vill rädda det – det är svårt för mig att säga.

Så du har inte börjat titta på andra jobbalternativ?

– Nej, absolut inte.  Jag tror på detta och trivs fantastiskt bra i gruppen med tjejerna och av att vara på planen igen. Man blir delaktig på ett annat sätt än som sportchef som jag var förut. Därför så ligger jag på rätt hårt på de jag känner för att ta det här vidare.