Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En känslig fråga – klart man ska visa respekt”

Stina Blackstenius.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Avslutet med Linköping var infekterat och avgjordes i skiljenämnden i april. 

Nu kan Stina Blackstenius, 24, och Göteborg FC säkra SM-guldet i just Linköping. 

– Om jag gör mål är det klart att jag blir glad, men det är en känslig fråga, säger landslagsstjärnan. 

Stina Blackstenius kan bli svensk mästare med Göteborg FC på lördag.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Om Göteborg FC vinner det luriga bortamötet på lördag kan klubben för första gången titulera sig svenska mästare, trots att en omgång återstår. 

– Vi är så klart väldigt sugna på SM-guldet och ska göra allt vi kan. Det blir otroligt spännande och vi ser fram emot matchen. Man blir glad när man tänker på det och vilken chans vi har. Det hade varit jättestort och otroligt roligt att få vinna SM-guld med Göteborg, säger anfallaren Stina Blackstenius, som så sent som i april anslöt till sina nya lagkamrater. 

Klubbytet var allt annat än okomplicerat och tog tid. Linköping och Göteborg FC kom inte alls överens utan skiljenämnden kopplades in innan övergången kunde slutföras. 

Stina Blackstenius och Natalia Kuikka på torsdagens träning med Göteborg FC.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

”Man får tänka bort det”

Stina Blackstenius, ursprungligen från Vadstena, har gjort omkring 100 matcher för Linköpings FC under två sejourer. Flyttprocessen i vintras/våras har hon tidigare beskrivit som jobbig och nu kan alltså 24-åringen vinna SM-guld på sin gamla hemmaplan. 

– Vi hade gått in med samma inställning oavsett vilket lag som stått på andra sidan, men sedan är ju Linköping en klubb jag spelat i i många år och som jag lämnade för bara några månader sedan, så på det sättet är det speciellt och också för att det är väldigt nära min hemstad. Men nu spelar jag för Göteborg och trivs jättebra och är jätteglad över det vi har gjort den här säsongen. Det är något man får tänka bort, att det är Linköping på andra sidan. 

Hittills har det blivit fem mål på elva starter och sex inhopp, men helt smärtfri har tiden i rikets andra stad inte varit. 

– Det har varit en halvknackig säsong för mig personligen i och med att det inte har blivit någon rytm för att jag haft skador till och från. Jag tror aldrig jag haft så många bristningar som i år. 

”Jag tror aldrig jag haft så många bristningar som i år”, säger Blackstenius.Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

”Jag kan inte bara lägga undan känslorna”

Vad kan det bero på? 

– Jag har tyvärr inget svar, men jag önskar att jag hade det.  Det är en frustration så klart att man inte får ordning på sin kropp. Jag har inte haft så mycket problem tidigare så det blir en utmaning att hitta orsaken. Men det har också varit en speciell säsong med mycket matcher. 

Kommer du att fira om du gör mål mot Linköping i Linköping? 

– Det är en känslig fråga, men det är ett SM-guld som står på spel. Skulle jag få göra mål är det klart att jag blir glad, de känslorna kan man inte bara lägga undan. Klart att man kanske ska visa respekt, men det är alltid roligt att få göra mål och speciellt i en sådan viktig match. Då blir man glad, så är det ju. Det är som sagt en känslig fråga, men jag skulle nog inte kunna spela att inte bli glad. 

TV: Lagkamraten Rebecka Blomqvist inför avgörandet

GFC-stjärnan Rebecka Blomqvist om sjukdomsbeskedet, framtiden och gulddrömmen