Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter bänkningen: ”Stel stämning…”

Julia Zigiotti Olme.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Emma Kullberg.
Foto: LENNART PREISS / BILDBYRÅN

DUBLIN/STOCKHOLM. Häckens Julia Zigiotti Olme och Emma Kullberg bänkades mot AIK.

Enligt spelarna berodde det på att de inte förlängt sina kontrakt med klubben.

Då fick de se Häcken tappa poäng, och senare samma dag säkrade Rosengård SM-guldet.

– Det är väl inte dålig stämning kanske, men stel stämning, säger Julia Zigiotti Olme om situationen. 

Varken Julia Zigiotti Olme eller Emma Kullberg har förlängt sina kontrakt med BK Häcken. När Häcken mötte AIK i söndags, en måstematch i guldstriden, sattes duon på bänken. 

Matchen slutade oavgjort, och tack vare det kunde FC Rosengård säkra SM-guldet genom att besegra Piteå senare på eftermiddagen.

Efter slutsignalen mellan AIK och Häcken menade Zigiotti Olme klubben angett att varken hon eller Kullberg inte förlängt sina kontrakt som skäl till petningen i en intervju med Aftonbladet. Tränaren Mats Gren menade å andra sidan att det handlade om rotation av spelartruppen.

– Det är klart att det var tråkigt att inte få spela, och sedan vinner Rosengård SM-guld. Man vill ju gå in och göra allt i en sådan match, säger Zigiotti Olme under landslagssamlingen ett par dagar senare.

”Det var därför”

Hur ser du på situationen som är mellan dig, Emma Kullberg och klubben?

– Det är väl inte dålig stämning kanske, men stel stämning. Men det är så det är, och vi har valt att inte förlänga. Och jag känner att det är dags för en ny utmaning. 

Zigiotti Olme vill inte gå in på om hon har gjort klart med en ny klubb. Men hon säger att både hon och Emma Kullberg vill ”ta nästa steg och utvecklas”. 

Vilken motivering hade Mats Gren till ni bänkades?

– Uppfattning jag har är det berodde på att vi inte har skrivit på kontrakt. Men om Mats eller klubben menar något annat, det kan inte jag svara på. Men min uppfattning var att det var därför.

Angeldahl: ”Kostade väldigt mycket”

Mittfältaren Filippa Angeldahl lämnade Häcken för Manchester City i september. 

Efter att hennes övergång blivit klar anmälde Angeldahl Häcken till Svenska fotbollförbundets skiljenämnd över hur hennes kontrakt tolkats

– Att sätta två av sina bästa spelare på bänken i en sådan match, det blir olyckligt. Det kostade väldigt mycket den här gången, säger Angeldahl om beslutet att bänka Zigiotti Olme och Kullberg. 

Hur är din relation med Häcken just nu?

– Jag fokuserar inte så mycket på det, jag spelar med City just nu. Men jag gillar alla tjejer i laget och har kontakt med en del av dem. Jag har följt dem och jag vill ju att de ska vinna.