Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömresultaten – Göteborg stormar fram mot SM-guld

Stina Blackstenius och lagkompisarna firar segern mot Uppsala.
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Julia Zigiotti Olme.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Seger mot Uppsala med klara 3-0. 

Samtidigt föll värsta rivalen Rosengård hemma mot Kristianstad. 

Göteborg FC stormar fram mot SM-guldet. 

– Det är inte över än utan kommer att bli tajt, säger Julia Zigiotti Olme, 22. 

Tränaren Mats Grens lag verkar inte ha några större problem med nerverna utan tog en planenlig seger hemma mot IK Uppsala. Julia Zigiotti Olme gjorde 1-0 på straff efter en halvtimme, då hade GFC precis kostat på sig att bränna en (Vilde Böe Risa). 

– Jag var lite nervös, det var länge sedan jag tog en straff. Skönt att den satt. 

Pauline Hammarlund ökade på strax före paus och tio minuter in i andra halvlek prickade Stina Blackstenius in 3-0. Göteborgarna var helt överlägsna över 90 minuter. 

– En stabil match. Det var lite svårt när Uppsala backade hem och parkerade bussen, men när vi fick 2-0 före halvtidsvilan så kunde vi spela avslappnat i andra, säger Zigiotti Olme. 

Julia Zigiotti Olme kramas om av Vilde Böe Risa.
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

I toppmötet mellan Rosengård och Kristianstad, tvåan mot trean, blev det något överraskande bortaseger med 2-1. Ett resultat som det jublas över i Göteborg. Med fyra omgångar kvar toppar Göteborg FC tabellen fyra poäng före Rosengård. 

– Kristianstad är ett bra lag, men jag trodde ändå att Rosengård skulle vinna den matchen. Väldigt positivt för vår del så klart, men det kommer att bli tajt. Det är fortfarande tolv poäng kvar att spela om. Än är det inte över. 

”Haft bra flow hela året”

Vad talar för er förutom försprånget? 

– Att vi är ett stabilt och samspelt gäng som vet hur vi ska spela fotboll. Vi släpper inte till många chanser bakåt och gör många mål. Vi har ett bra flow, det har vi haft hela året, säger Julia Zigiotti Olme. 

Hur firar ni segern mot Uppsala? 

– Jag åker nog hem med några i laget och kollar fotboll på tv, det blir Kroatien-Sverige-matchen. 

Göteborgs återstående spelschema: Örebro (h), Växjö (b), Linköping (b) och Vittsjö (h). Laget har råd att förlora en match och ändå bli svenska mästare – för första gången i klubbens historia.