Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är snabbare och fler etablerade spelare här”

Emma Kullberg. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Göteborg FC siktar högt i år. 

Därför kar klubben tagit in landslagsmittbacken Emma Kullberg, 28, från Örebro. 

– Det är snabbare och fler etablerade spelare här, säger hon. 

Kullberg har hunnit träna med sina nya lagkamrater en tid nu. 

– Det känns jättebra och jättekul. Jag kände många i laget sedan tidigare, dels från landslaget men även från andra lag. Roligt att vara med det här gänget nu. Skickliga spelare allihop. Tempot är lite högre. 

Vad har du för ambitioner? 

– Jag vill självklart få chansen att spela så mycket som möjligt och bli en bättre fotbollsspelare. Samtidigt vill jag kunna bidra med så mycket som möjligt när matcherna drar i gång. 

Tanken är att Emma Kullberg ska fylla tomrummet efter Taylor Leach, som flyttade hem till USA, bredvid lagkaptenen Beata Kollmats. Samtidigt är förra landslagsmittbacken Emma Berglund med och konkurrerar. 

– Vi har även Catrine (Johansson, veteranen) som är allround. Jag ska försöka göra det så bra som möjligt så att det ger utdelning även i landslaget. Jag har varit med på de tre senaste samlingarna och vill självklart fortsätta. 

”Jag kände många i laget sedan tidigare, dels från landslaget men även från andra lag”, säger Emma Kullberg.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Gren: Hon har alla förutsättningar

Vad har du fått för intryck av nye tränaren Mats Gren?

– Han är jätteduktig och försöker utveckla oss både individuellt och som kollektiv. Det känns jättebra, säger Emma Kullberg. 

Mats Gren beskriver nyförvärvet så här: 

– Hon är väldigt följsam och snabb och har bra spelförståelse. Hon har alla förutsättningar för att göra en bra säsong hos oss. Dessutom är hon rutinerad. 

Göteborg FC har även värvat mittfältaren Filippa Angeldahl, 22, från Linköping inför den här säsongen.