Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är klart att det har varit jobbigt”

Stina Blackstenius.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Övergången från Linköping till Kopparbergs Göteborg blev infekterad. 

Och nu medger Stina Blackstenius själv att det har varit tufft. 

– Det är klart att det har varit jobbigt, säger landslagsstjärnan till Dagens Nyheter

Det är säsongens mest uppmärksammade övergång i damallsvenskan. 

Stina Blackstenius var på väg att lämna Linköping för Kopparbergs Göteborg, men när övergången tycktes klar ångrade sig Linköping och ville inte släppa anfallsstjärnan. 

Dragkampen mellan Linköping och Göteborg hamnade hos Svenska fotbollförbundets skiljenämnd, och slutade med att Blackstenius till slut skrev på för Göteborg. 

”Varit en ganska lång process”

Stina Blackstenius har tidigare varit fåordig om bråket mellan klubbarna som uppstod i samband med hennes övergång. Men i en intervju med Dagens Nyheter berättar anfallsstjärnan om sina känslor. 

– Det är klart att det har varit jobbigt. Jag ville förbereda mig för att göra en bra säsong och när tiden bara gick var det svårt att veta vad man skulle förhålla sig till. Just då kunde jag inte ställa in mig på att vara någon annanstans än i Linköping, men sedan kom beslutet och då var det bara att köra på det, säger Blackstenius som dock menar att hon inte påverkats speciellt av situationen som uppstod. 

– Det har ju varit en ganska lång process och under de månaderna när allt var ovisst var jag inte med så mycket. Mitt jobb var att göra det bästa jag kunde på fotbollsplanen och jag var inte så medveten om allt som skedde runtomkring.

 

 

LÄS MER: Janogy: ”Det finns nätter då jag inte sover alls”  

 

LÄS MER: Här är spelschemat för damallsvenskan 2020