Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Debuterade för Arsenal: ”Har ramlat rakt in i det”

Stina Blackstenius i Arsenal-debuten.
Foto: SHUTTERSTOCK
Blackstenius i landslaget i somras.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Stina Blackstenius, 25, har debuterat för Arsenal.

Nu berättar den förra Häckenstjärnan om känslorna efter flytten till London, nivån på den engelska ligan och det tuffa spelschemat.

– Jag har ramlat rakt in i det, konstaterar Blackstenius.

Stina Blackstenius, som nyligen lämnade BK Häcken och Sverige för den engelska storklubben, fick göra debut efter bara ett par dagar i sin nya miljö. Den svenska landslagsanfallaren byttes in i den 70:e minuten i FA-cupkvarten mot Manchester United under onsdagskvällen.

Blackstenius ersatte skyttedrottningen Vivianne Miedema och fick med fem minuter kvar av matchen se gästernas Alessia Russo nicka in matchens enda mål. 

– Det var blandade känslor så klart. Väldigt tråkigt att förlora matchen, men jag är glad över mina första minuter för Arsenal, säger Blackstenius, som inte var alltför involverad i spelet under sina minuter på planen, dagen efter debuten.

Hur kändes det för egen del? 

– Lite svårt att säga, jag har ju bara gjort fyra träningar med laget. Jag känner inte att jag är i absolut toppform utan jag behöver ge det mer tid. Men kroppen känns ändå hyfsad, jag behöver bara ge det tid för att komma in i det. Helt nöjd är jag inte med min insats. 

– Men vi skapade ändå bra lägen för att kunna göra mål och jag tycker att spelet känns spännande. 

Stina Blackstenius har debuterat för Arsenal.
Foto: SHUTTERSTOCK

”Finns många fördelar med Arsenal”

Vad tycker du om nivån?

– Än så länge har jag fått bra intryck av kvaliteten. Det är väldigt fysiskt, det går snabbt och det är bra kvalitet på spelet generellt sett. Det känns inspirerande att få komma till den här ligan med tanke på mina utvecklingsmöjligheter. 

Varför vann Arsenal dragkampen om din namnteckning? 

– Jag hade sett dem spela mycket och tror att spelsättet passar mig bra och jag fick ett väldigt bra intryck av Arsenal som klubb. Trots förlusten i går är jag supernöjd med valet.

Arsenal tränas av svenske Jonas Eidevall och Stina Blackstenius bor inledningsvis i en lägenhet tillfälligt.

– Jag har fått bra hjälp av alla ledare och dem som har hand om lägenhet och bil. I slutet av månaden får jag förhoppningsvis ett permanent boende, säger hon och fortsätter:

– Sedan känns det som en bonus att få bo nära en så stor stad som London. Jag har tidigare inte varit i London alls så att jag har sett staden, nu är den bara 20 minuter bort vilket är kul för både mig och vänner och familj som kommer och hälsar på (Arsenal håller till i St Albans). Det finns många fördelar med Arsenal som inte är fotbollsrelaterade. 

”Vi har verkligen allt man behöver”, säger Blackstenius.
Foto: SHUTTERSTOCK

”Har allt man behöver”

Arsenals herrar och damer tränar på samma anläggning – och den är inte liten. 

– Den är otroligt stor. Bara på vår sida av anläggningen, herrarna är på den andra, är det tio planer som är superbra. Vi har verkligen allt man behöver. 

Till helgen väntar ligamatch mot Manchester City. 

– Jag har ramlat rakt in i matcher och träningar. Det kommer nog att ta lite tid för mig då jag precis haft semester, och spelschemat är tufft i januari och februari fram tills de internationella matcherna, men allt känns väldigt roligt. 

Se även: Blackstenius vann Kristallkulan

Stina Blackstenius vann GT:s Kristallkulan som Västsveriges bästa fotbollsspelare 2021.