Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Damallsvenska klubben sparkar huvudtränaren

Marcus Lantz.
Foto: THOMAS JOHANSSON / TT
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Huvudtränaren Marcus Lantz, 44, lämnar Göteborg FC.

Klubben meddelar att parterna går skilda vägar.

– Vi gjort den samlade bedömningen att vi ska möta framtiden under ett nytt ledarskap, säger ordföranden Peter Bronsman till klubbens hemsida.

Marcus Lantz får sparken efter två säsonger som huvudtränare i Göteborg FC trots att laget vann Svenska cupen och slutade tvåa i damallsvenskan, bara fyra poäng efter SM-guldvinnarna Rosengård.

– För att bli ännu bättre och för att fokusera ännu mer på vår ungdomsverksamhet väljer vi att gå vidare så här, säger klubbens ordförande Peter Bronsman.

– Nästa år kommer vi också att ha ett F17-lag utöver det F19-lag vi har redan i dag. Kraven på en egen ungdomsverksamhet ökar, inte minst från Uefa, vilket vi välkomnar. I det ljuset har vi gjort den samlade bedömningen att vi ska möta framtiden under ett nytt ledarskap.

Får lämna sitt andra jobb

Det är fortfarande inte klart vem som tar över laget.

– Vi kommunicerar det när rekryteringsarbetet är avslutat, säger Bronsman.

Jobbet i GFC var Lantz andra uppdrag som tränare efter att han avslutade spelarkarriären 2012. Tidigare tog han upp Örgrytes herrar i superettan men fick sparken efter stort missnöje bland supportrarna.