Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det här är något jag har drömt om”

Filippa Curmark gratuleras till sitt mål.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Efter en timmes spel gick Caroline Seger, 207 landskamper, ut.

In kom debutanten Filippa Curmark, som gjorde mål direkt i sin första landskamp.

– Att få göra mål i min landslagdebut är väl något som jag har drömt om, säger Göteborgs-spelaren efter 7–0-segern mot Lettland i EM-kvalet.

Allsvenska serieledaren Göteborg FC hade sex spelare med i truppen.

Tre startade och i matchens slutskede fanns fem av dem på planen.

Bland andra spelarna som gjorde Sveriges tre avslutande mål: 

Tvåmålsskytten Pauline Hammarlund som nickade in 5–0 i första halvlekens sista minut och 6–0 nio minuter in på den andra.

Och så Filippa Curmark som avslutade krossen när hon tryckte in sjuan i nättaket.

”En härlig känsla”

– Jag går upp på hörnan och försöker nicka. Den dimper ner framför mig, jag slänger mig och når den på volley och får upp den i nättaket. Det är klart att det är roligt att få göra mål, en härlig känsla. 

Curmark, som kanske varit Göteborg FC:s genomgående bästa spelare i år, ersatte alltså veteranen och spelmotorn Caroline Seger.

Förbundskapten Peter Gerhardsson var nöjd med vad han fick se av debutanten.

– När vi valde att ta ut Seger efter 60 minuter var det naturligt att Filippa fick gå in. Hon har samma roll i klubblaget och har gjort det väldigt bra. Och hon gjorde det bra när hon kom in. Hon är tuff, spelskicklig och har ett bra tillslag och visade att hon vill vara med och konkurrera, säger Gerhardsson.

Lagkompisen från Göteborg, Pauline Hammarlund, gjorde sin 20:e landskamp och sina femte och sjätte landslagsmål.

En säsong utan skadeproblem

Hon var på gång för flera år sedan. Men flera års skadeproblem gjorde att det tog fyra år innan hon återigen fick starta i en landskamp.

– I år har jag fått en hel säsong utan några skadeproblem. Jag har fått förtroende och mycket speltid. Det är klart att jag har växt med det, säger Hammarlund.

Efter överkörningen av Lettland är det nu dags för gruppfinal mot Island på Gamla Ullevi på tisdag.

Vinner Sverige är EM-biljetten klar.

– I sådana matcher har vi tidigare lyckats spetsa oss och vara som bäst när det gäller. Jag tror att alla njuter av den här situationen och nu vill vi visa att vi ska till EM, säger mittbacken Magdalena Eriksson.