Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blackstenius tillbaka: "Steg i rätt riktning"

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Det blev bara några minuter i slutet av Göteborgs seger mot Piteå. Men det var ändå ett viktigt kvitto för Stina Blackstenius efter lårskadan.

– Det var skönt att ta ett steg i rätt riktning, säger landslagsanfallaren.

Stina Blackstenius skadade sig i baksidan av ena låret i slutet av augusti och har inte kunnat spela sedan dess. Trots skadan var hon dock uttagen i landslagstruppen till EM-kvalmatcherna mot Ungern och Island nyligen.

Men matchcomebacken kom först på söndagen, i slutminuterna av Göteborg FC:s 3–0-seger mot Piteå.

– Jag kände med landslaget att det saknades några procent och vågade inte riskera någonting, säger Blackstenius till TT.

Blackstenius var en av flera landslagsspelare som fick börja på bänken i Göteborgs hemmamatch mot Piteå. Men i 87:e minuten fick 24-åringen komma in för att få några minuters viktig speltid.

– Det är skönt att känna att jag kan träna för fullt och att det går åt rätt håll. Nu var det ju första gången jag var med i truppen på lite över fem veckor, säger Stina Blackstenius.

När hon kan vara redo för 90 minuters spel igen är dock lite för tidigt att säga.

– Det finns fortfarande en begränsning i speltid. Men jag är heller inte beredd att ta några risker när det är så många matcher kvar, säger hon.

– Jag har ju som mål att komma med till nästa landslagssamling också. Så det blir att stegra belastningen lite.