Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blackstenius lämnar Linköping efter tvist

Stina Blackstenius var med i det svenska bronslaget i VM 2019.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Stina Blackstenius lämnar Linköping för Göteborg. 

Det står klart sedan Linköping förlorat tvisten i Svenska fotbollförbundets skiljenämnd.

– Det känns jättetråkigt att Stina lämnar och är så klart en förlust för LFC, säger klubbens ordförande Paul Lindvall. 

Under hösten var Linköpings FC i ekonomiska trångmål och såg ut att tvingas dra ner på spelarbudgeten rejält inför 2020. 

Det fördes då samtal mellan Linköping och Göteborg gällande landslagsanfallaren Stina Blackstenius. Men i sista stund fick Linköping in ett miljonbidrag och ville då behålla Blackstenius. 

Göteborg ansåg att de två parterna hade kommit överens om en övergång tidigare och lämnade då in en anmälan Svenska fotbollförbundets skiljenämnd.

Linköping tvingas släppa Blackstenius

I dag kom nämndens beslut och det är i Göteborgs favör. Därför tvingas Linköping nu släppa Blackstenius. 

– Det känns jättetråkigt att Stina lämnar och är så klart en förlust för LFC. Vi har gjort vårt yttersta för att Stina ska stanna kvar, men ibland blir det tyvärr inte som man önskar eller planerar. Göteborg får en riktigt bra spelare och en bra person, säger Linköpings ordförande Paul Lindvall i ett pressmeddelande

Sportchefen Olof Unogård fortsätter: 

– Det är så klart en stor förlust för oss sportsligt. Stina har haft en viktig roll i laget och vi såg fram emot att se vad hon kunde få uträttat i LFC-tröjan den här säsongen. Vi har dock ett väldigt bra lag med duktiga spelare hos oss och vårt fokus ligger nu på att hitta en ersättare till Stina som kompletterar laget på ett bra sätt. 

Göteborg FC, som numera tränas av Mats Gren och Jörgen Ericson, har tidigare förstärkt med Filippa Angeldahl från just Linköping och Emma Kullberg från Örebro.