Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blackstenius från start – tackade med ett mål

Stina Blackstenius hade all anledning att vara glad. Mot Växjö fick hon göra sin första start för säsongen och sitt första mål för säsongen.Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Från start för första gången den här säsongen.

Nyförvärvet Stina Blackstenius tackade för förtroendet genom att näta i GFC:s 4–0-seger.

– Jag har längtat efter att få starta och skönt att få tacka med ett mål, säger Stina Blackstenius.

Det var inget snack om saken när Växjö gästade Valhalla IP. Göteborg FC tog ett rejält grepp om matchen redan från start och släppte aldrig taget.

Nyförvärvet Stina Blackstenius var inblandad i det mesta i GFC:s offensiv. Redan i den första minuten var hon nära på att ge hemmalaget en drömstart.

– Vi alla var revanschlystna efter poängtappet mot Eskilstuna senast och alla var otroligt spelsugna. Första 45 gör vi väldigt bra och då är det lätt att spela, säger Stina Blackstenius.

Ledningsmålet kom efter 17 minuter spelade. 

Nyförvärvets första mål

En försvarsmiss i Växjö ledde till att just Stina Blackstenius friställdes och enkelt kunde rulla in 1–0 till GFC – anfallarens första mål för säsongen.

Matchen var också Blackstenius första start för säsongen, en lårskada och tuff konkurrens har gjort att hon fått inleda på bänken de senaste matcherna.

– Det var skönt att få 90 minuter i dag och man vill alltid spela så mycket som möjligt. Det var skönt att få förtroendet, säger Blackstenius.

Det dröjde inte länge innan det var dags för anfallskollegan Pauline Hammarlund att utöka ledningen till både 2-0 och 3–0, innan det var dags för halvtidsvila.

Göteborgs dominans fortsatte i den andra halvleken och Julia Zigiotti Olme gjorde tidigt 4–0 efter en perfekt genomförd hörnvariant.

”Vi vet om konkurrensen”

Samtidigt är det tuff konkurrens om platserna längst upp i GFC. Stina Blackstenius, Pauline Hammarlund och Rebecka Blomqvist slåss om de två startplatserna längst fram.

– Vi vet om att konkurrensen finns där och den kommer vara utvecklande för oss alla. Vi behöver varje spelare i laget och det behövs en konkurrens, säger Blackstenius.

Några fler mål blev det inte i matchen och Göteborg vann planenligt med 4–0.