Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bakslaget: Ställer in historiska matchen

BK Häcken ställer in onsdagens träningsmatch mot Jitex.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Tre (!) skador på träningen i dag.

Då tvingas BK Häckens nya elitlag på damsidan ställa in onsdagens träningsmatch mot Jitex på grund av en för tunn trupp.

Matchen skulle ha blivit de svenska mästarnas första sedan sammanslagningen med Hisingsklubben.

Lotta Ökvist och Filippa Curmark skadade sig på tisdagens träning.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

I förra veckan gjorde de tidigare Göteborg FC-spelarna sin första träning i BK Häcken-kläder. Efter en månad av ovisshet och turbulens har de svenska mästarna därmed tagit klivet in i Hisingsklubben.

Under onsdagen var tanken att laget skulle spela sin första träningsmatch – men mötet med Jitex ställs nu in. Det sedan Häcken drabbats av tre skador på tisdagens träningspass. 

Hanna Wijk (bristning baksida lår), Lotta Ökvist (bristning ljumske) och Filippa Curmark (stämpling på foten) tvingades alla att avbryta träningen. Eftersom truppen sedan tidigare är tunn tvingas Häcken därför lämna återbud till matchen mot Jitex.

Guldtränaren Mats Gren har inte hymlat med att klubben behöver förstärka.

– Vi behöver få in två-tre försvarare och kanske även två-tre lite mer offensiva spelare. Vi jobbar på frenetiskt. Spelarna som vi har haft kontakt med har förstås velat veta vad som händer med laget, men nu är ju allt på plats så jag hoppas att det löser sig, sa han till GT i förra veckan.

Tränaren Mats Gren är tydlig med att mästarna behöver förstärkning.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Tre nyförvärv klara

Rebecka Blomqvist, Emma Berglund, Natalia Kuikka, Emma Koivisto och Emily Sonnett har alla lämnat de svenska mästarna. 

På pluskontot finns än så länge bara Lotta Ökvist från Manchester United, Johanna Rytting Kaneryd från Rosengård och den serbiska landslagsanfallaren Milica Mijatović från cypriotiska Apollon Limassol.

Dessutom återfinns Julia Zigiotti Olme (höft), Elin Rubensson (blev mamma i december) och Beata Kollmats (korsband) på rehablistan. 

Den historiska första matchen för Häckens damer på elitnivå kommer att spelas på lördag klockan 16.00. Då kommer Linköping FC till Bravida arena. 

Det är ännu oklart om någon ur den skadade trion kan spela den matchen.