Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anfallsstjärnan: ”Klart att det är frustrerande”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Hoppet fanns med på planet till England.

Men efter 0–3-förlusten mot Manchester City är det slutspelat i Champions League för svenska mästarna Göteborg FC.

– Vi har många slitna kroppar efter att ha spelat i sex månader utan uppehåll, säger anfallsspelaren Pauline Hammarlund.

Inför den första matchen mot Manchester City i förra veckan drömde tjejerna i det svenska mästarlaget om att ha en åttondelsfinal i Champions Leauge i mars som en extra morot under försäsongsträningen.

Men den drömmen sprack med en kraftig dubbelsmäll – 1–2 hemma och 0–3 borta mot engelska ligafyran Manchester City.

”Ett jättebra lag”

I Manchester lyckades Göteborgs-spelarna bara få till ett skott mot mål (Vilde Böe Risa).

– Det är klart att det är frustrerande. Som forward vill man ju vara med och bidra framåt. Men nu var det nödvändigt att Stina Blackstenius och jag behövde ta ett jobb även i defensiven, säger Pauline Hammarlund.

Hon passar på att berömma de brittiska motståndarna:

– Det känns som ett rättvist resultat. Spelmässigt var det ett jättebra lag vi mötte. De är på en annan nivå än där vi befinner oss just nu, säger Hammarlund.

Tappade flera startspelare

Just nu, alltså. För mycket har hänt sedan Göteborg FC fick ta mot SM-bucklan för en månad sedan.

Bland annat har startspelare som Rebecka Blomqvist, Natalia Kuikka, Emma Berglund och Emily Sonnett försvunnit. 

– Vi tappade ett antal startspelare och hade ingen möjlighet att ta in någon ny. Det gjorde att vi fick en tunn trupp. Vi gick in i de här matcherna med olika förutsättningar. City har ju full trupp och är mitt i sin säsong, säger anfallsspelaren.

Direkt efter matchen var det svårt för GFC-spelarna att reflektera över det just avslutade fotbollsåret. Men när de har förträngt avslutningsförlusterna finns ett historiskt SM-guld (klubbens första) att gå in i nästa säsong med.

Fyra veckors vila

Och så hoppas de få uppleva en säsong där corona inte dikterar spelprogrammet.

– Jag har inte haft något uppehåll sedan 8 januari. När säsongen sköts upp i mars fick vi ett par veckor ledigt, men vi var några som valde att fortsätta träna tillsammans för att komma så bra förberedda som möjligt när det väl drog i gång i juni, berättar Pauline Hammarlund.

– Nu känner jag verkligen att det har varit en lång säsong.

Nu är det fyra veckors vila innan det börjar igen. Exakt hur laget ser ut då vet ännu ingen. Men Hammarlund hoppas det ska se ut på ett liknande sätt som i år, guldåret.

– Vårt vinnande koncept var att ha en bred trupp där många spelare var med och konkurrerade på alla positioner. Så hoppas jag att det blir även nästa år, säger Pauline Hammarlund.