Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Absolut inte omöjligt – de är skakiga bakåt”

Julia Roddar är en nyckelspelare för Göteborg FC.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Jörgen Ericson har testas positivt för covid-19 och får se dramat på tv.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Pressa mittbackarna tidigt och vinna boll högt. 

Göteborg FC har planen klar inför dramat mot Manchester City. 

– De är skakiga bakåt så det är definitivt inte omöjligt, säger mittfältaren Julia Roddar, 28. 

Manchester City vann det första mötet i Göteborg med 2-1 och i eftermiddag spelas 16-delsfinalreturen i Champions League i England. 

– Det ska bli jättehäftigt. Synd bara att man inte får se något annat än hotellet och arenan. Vi kommer att vara helt isolerade, men det är som det är, säger Julia Roddar, som vet vad Göteborg FC måste göra bättre den här gången. 

– Vi lärde oss mycket av matchen förra veckan. Försvarsmässigt måste vi ligga närmare för vi bjöd på för stora ytor. Det blev lätt för dem att komma runt på kanterna och slå inlägg. 

Det engelska stjärnlaget är väldigt bra offensivt. Svagheterna finns i defensiven och det tänker göteborgarna utnyttja. 

– Jag tror verkligen att vi kommer ut med en annan plan och pressar deras mittbackar tidigt. Gör vi det samtidigt som vi jobbar sjukt hårt bakåt så har vi en bra chans. Nu har vi bara 90 minuter kvar av den här säsongen och det ska vi göra jättebra, fortsätter landslagsmittfältaren. 

Citys Chloe Kelly och Julia Roddar.
Foto: MIA ERIKSSON / SPORTS PRESS PHOTO / SIPA USA

Ericson har testats positivt för covid-19

Tränaren Jörgen Ericson känner sig fullt frisk men har testats positivt för covid-19 och är kvar i Göteborg. Mats Gren leder laget på plats och den taktiska planen är redan klar. 

– Vi har förberett oss bra och alla är pigga och fräscha. Vi måste göra två mål, så är det, men vi har allt att vinna och inget att förlora. City är ruggigt bra men vi ser ju blottorna i uppspelsfasen, de kan ställa till det för sig, säger Jörgen Ericson. 

Jörgen Ericson var rätt glad när Göteborg FC nyligen blev svenska mästare.
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT NYHETSBYRÅN

Han betonar vikten av att spela smart och att inte vara för offensiva i början. 

– Vi får inte gå framåt så mycket att de kan göra mål direkt. Ju längre vi håller nollan ju mer passiva kommer de att bli. Tar vi tillvara på chanserna har vi alla möjligheter att gå vidare. Vi slog ju Bayern München borta i fjol med 1-0 så varför skulle vi inte kunna vinna med 2-0 nu? säger GFC-tränaren. 

Avspark på Venue Academy Stadium redan klockan 16.00.