Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Då avgörs Johan Elmanders framtid

Johan Elmanders framtid i Öis är osäker.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Örgrytes ordförande Joacim Nordh.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Johan Elmanders vara eller icke vara i Örgryte nästa säsong har diskuterats flitigt den senaste veckan. 

Efter ryktena om en eventuell flytt till Turkiet började florera har klubben inte lyckats få tag på 36-åringen – fram till nu.

– Vi har fått kontakt, säger Örgrytes ordförande Joacim Nordh till GT. 

Det var några dagar innan julafton som turkiska NTV Spor kom med uppgiften att Johan Elmander skulle erbjudas toppjobb i den turkiska storklubben Galatasaray. 

Elmander, som skrev på nytt kontrakt över säsongen 2018 med Örgryte så sent som i somras, skulle enligt de turkiska rapporterna kliva in som assisterande tränare till Galatasarays nye tränare Fatih Terim. 

LÄS MER: "Vet inte mer än det som skrivits..." 

Örgrytes ordförande Joacim Nordh har under den senaste veckan försökt få kontakt med Elmander, som för tillfället befinner sig på semester, för att reda ut de frågetecken som uppstått. 

Men det har varit utan framgång. I alla fall fram till nu. 

– Vi har fått kontakt, men det är inget nytt under solen gällande ryktena om Galatasaray och det här. Vi har inte fått någon fråga från varken Galatasaray eller någon annan klubb om Johan, säger Joacim Nordh till GT. 

LÄS MER: Uppgifter: Elmander får toppjobb i Turkiet

"Hoppas att han stannar"

Den 6 januari är Örgryte åter i träning igen efter semestern. Då ska Joacim Nordh och Johan Elmander träffas och prata framtid. 

– Vi ska ha ett möte där innan träningen kör i gång, men han har inga kommentarer kring det här överhuvudtaget just nu. Inte ens till mig eller oss, och hur man ska tolka det vill jag inte spekulera om. Jag vill prata med honom i lugn och ro först. 

Vad känner du kring den här situationen, att det fortfarande råder osäkerhet kring hans framtid? 

– Det är så här det fungerar i branschen. Det är spelare som kommer och går, jag har inga synpunkter på det egentligen mer än att Johan gjort väldigt mycket för oss genom åren. Vill han hitta på något annat så kommer vi självklart lyssna på det och starta förhandling med den klubben. 

– Sen är det klart att vi hoppas att han stannar hos oss. 

Känns det bra att ni bokat in det här mötet i alla fall? 

– Det gör det ju, både för vår del och för Johans del. Vi börjar träna den 6 januari och då räknar vi med att Johan är på plats.