Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Släppte tre mål – trots räddningar i världsklass

Häckens målvakt Jennifer Falk.
Foto: CRACCHIOLO / SHUTTERSTOCK
Lotta Ökvist och Jennifer Falk.
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CRACCHIOLO/SHUTTERSTOCK / CRACCHIOLO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

GÖTEBORG. Jennifer Falk, 28, stod för en dubbelräddning i världsklass vid 0–1 i slutet av första halvlek.

Men redan efter mindre än tio minuter i andra halvlek hade Häcken-målvakten tvingats släppa ytterligare två bollar förbi sig.

– Känslan är att målen i andra halvlek är tråkiga mål som känns lite slumpartade. Men samtidigt är dom duktiga på det dom gör, säger Falk.

I lördags höll Jennifer Falk nollan när Häcken besegrade serieettan Rosengård med 2–0 på Bravida.

Inför 4 104 åskådare på samma arena fick hon en helt annan upplevelse i Häcken-målet.

Lyon kom med en snabbhet och skicklighet som Rosengård inte var i närheten av.

– Det är ett fantastiskt bra lag vi möter. Men jag tycker ändå att vi gör en bra första halvlek och är bra med i matchen, säger hon.

”Dom är vassa och hugger”

Lyons 1–0 efter cirka tio minuter i första halvlek kändes onödigt.

Mittbacken Emma Berglund skulle lyfta bollen framåt, men träffade lagkompisen Julia Zigiotti Olme i ryggen och i stället fick Lyon ett läge som de blixtsnabbt utnyttjade.

– Dom är vassa och hugger på alla chanser dom kan få. Det vi kan göra bättre är att vara mer rejäla. När vi ska rensa måste vi göra det ordentligt. För dom är duktiga och kommer snabbt upp i press, säger Emma Berglund.

På tilläggstid i första halvlek stod Jennifer Falk för kvällens två vassaste räddningar.

Först kom hon ut bra och stoppade Melvine Malards friläge, sekunder senare lyckades hon tippa Signe Bruuns skott till hörna via ribban.

Nickade in självmål

Det andra målet kom i stället på en retur i straffområdet tre minuter in i andra halvlek då Häcken hade många spelare på rätt sida med ansiktena mot bollen.

3–0 kom på ett självmål när Stine Larsen nickade bollen i eget mål.

– Det är jättesvårt att svara på varför det blev så. Just där och då kändes det som tillfälligheter, vid det andra målet hade vi till exempel mycket folk i boxen. Men det var ett fantastiskt bra lag vi mötte, säger Jennifer Falk.

”Ett av världens bästa lag”

Landslagsanfallaren Stina Blackstenius som hade ett friläge under matchen pratade också om hur bra deras motståndare är:

– Vi möter ett av världens bästa lag. Dom har mycket teknisk skicklighet, är väldigt snabba i det dom gör och spelar i ett väldigt högt tempo. Det är kvalitet på spelarna och laget i allt dom gör. Det är en utmaning att möta så skickliga lag, säger hon.

Nästa vecka möter Häcken Bayern München borta. Vad finns att ta med sig från mötet med Lyon?

– Vi kommer att jobba vidare från den här matchen och fokusera på nästa. Jag ser ändå att vi har goda chanser i nästkommande matcher, säger Emma Berglund.