Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mardrömsstarten: Krossade av Lyon

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Blytungt för BK Häcken i Champions League. 

Lyon vann med 3-0 – efter ett självmål och försvarstabbe. 

– Vi gjorde det bra de första 35 minuterna, sen sjönk vi ner djupt sista tio, säger Häckens tränare Mats Gren. 

För första gången någonsin spelade damerna ett gruppspel i Champions League. Häcken lottades i en svår grupp som består av Benfica, Bayern München och Lyon. Sistnämnda har under många år dominerat totalt i såväl Champions League som franska ligan och under tisdagen gästade de Häcken i den första gruppspelsmatchen. 

Bortalaget rivstartade matchen direkt och efter åtta minuter tog de ledningen. Efter slarv från Häcken-försvaret fick Danielle van de Donk bollen och hittade fram till Melvine Malard som satte 1-0. Lyon var sedan nära 2-0 ett par gånger men Jennifer Falk storspelade och höll laget kvar i matchen. Första halvleken slutade med en bortaledning. 

Hegerberg gjorde comeback

Den andra halvleken började precis som den första. Tre minuter in utökade Lyon till 2-0 genom Catarina Macario. Efter en tilltrasslig situation där hemmalaget inte lyckades rensa bollen kunde 22-åringen panga dit 2-0. Minuter senare kom även 3-0 och den här gången var det Stine Larsen som olyckligt styrde in bollen i eget mål efter en hörna. 

Lyon ville ha mer men 3-0 blev slutresultatet. Glädjande också för det franska mästarlaget var att skyttekungen Ada Hegerberg gjorde comeback efter 21 månaders skadefrånvaro. Senast hon spelade en match var 28 januari 2020. 

– Vi gjorde det bra de första 35 minuterna, sen sjönk vi ner djupt sista tio, säger Mats Gren, tränare i Häcken, och fortsätter: 

– Vi jobbade hårt defensivt i andra men får inte den energi som behövs frö att skapa något framåt.