Hyllas efter tårarna: ”Det är känslosamt”

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Ada Hegerberg är tillbaka. 

Norskan gjorde comeback efter den långa skadefrånvaron mot Häcken i Champions League. 

– Jag är så stolt och glad för hennes skull, säger Lotta Schelin som var på plats på Bravida arena till SportExpressen. 

Lyon hade inga som helst problem med att besegra Häcken i den första gruppspelsmatchen i Champions League i Göteborg. 3-0 blev slutresultatet efter ett självmål och försvarstabbe av hemmalaget. 

Bortsett från resultatet fick Lyon, som har dominerat världsfotbollen under en längre tid, ett riktigt glädjebesked. Målmaskinen Ada Hegerberg gjorde comeback efter den långa skadefrånvaron. Anfallaren har varit borta i nästan 21 (!) månader och senast hon spelade en match var den 28 januari 2020. Hegerberg slet förra året av det högra korsbandet och tvingades till en operation. Sen när hon började närma sig en comeback drabbades hon av stressfraktur i skenbenet på vänster fot och norskan tvingades till en ny operation. 

Lotta Schelin: ”Haft det riktigt tufft”

Men nu är hon alltså tillbaka. 26-åringen hoppade in mot Häcken med en kvart kvar av matchen. Hon gjorde inget större avtryck men fick i alla fall känna på matchtempot. Hegerberg hyllades samtidigt av Caroline Seger. Den svenska landslagskaptenen la upp en story på Instagram där hon visade sitt stöd för målsprutan. 

Lyon-legendaren Lotta Schelin var på plats på Bravida arena och efteråt hyllade hon Hegerberg stort. Schelin spelade i Lyon mellan 2008 och 2016. 

– Jag är så stolt och glad för hennes skull. Ada har haft det riktigt tufft med 20 månaders frånvaro och att äntligen få se henne på planen är så stort. Känslosamt för henne också att äntligen göra sina första minuter framför sin familj och i Göteborg. Nu kommer det bara gå uppåt och framåt, säger Schelin till SportExpressen. 

Lyons tränare Sonia Bompastor stämmer in i hyllningskören. 

– Det var en speciell dag inte bara för Ada, utan för hela världens damfotboll. Vi är lyckliga för henens skull. Det var mycket känslor för henne och laget, säger hon och fortsätter: 

– Ibland funderade hon på att sluta spela. När du är spelare och tänker på att inte kunna spela är tufft. Men hon klarade av att jobba väldigt hårt får att komma tillbaka.

Matchen slutade 3-0 till Lyon.