Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

GFC utslaget trots imponerande seger

GFC:s Rebecka Blomqvist i duell med Bayerns Simone Laudehr. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Det var så nära – men räckte inte hela vägen. 

Göteborgs FC är utslaget ur Champions League trots en imponerande 1–0-seger borta mot den tyska storklubben Bayern München. Bortamålsregeln fällde avgörandet sedan dubbelmötet slutat 2–2. 

– Stoltheten är ändå stor, säger GFC-tränaren Marcus Lantz. 

Det blir ingen åttondelsfinal för Göteborgs FC i Champions League. Tyska storklubben Bayern München blev numret för stort i sextondelsfinalen och tog sig vidare tack vare bortamålsregeln sedan dubbelmötet slutat 2–2. 

Göteborgs FC gjorde en imponerande match hemma i Göteborg i första mötet, men fick till sist ändå se sig besegrat efter att ha släppt in det avgörande 1–2-målet på tilläggstid. 

I returen nere i Tyskland krävdes alltså en Göteborgsseger för att äventyret skulle få fortsätta vidare med en åttondelsfinal. En seger blev det visserligen, men det räckte ändå inte för att GFC skulle kunna tråckla sig vidare. 

Räckte inte till avancemang

Bayern München var det bättre laget under den första halvleken och hade bland annat en boll i stolpen. Målen uteblev dock och lagen gick till pausvila med ställningen 0–0. 

– Vi pratade om det, att ju längre matchen går kommer oron att sprida sig hos dem. Det var viktigt att hålla huvudet kallt och vara kyliga och tjejerna följde den matchplanen till 110 %, säger Marcus Lantz. 

I den andra halvleken var det återigen Bayern München som anförde spelet. Matchens enda mål skulle däremot göras av GFC. Skyttedrottningen Rebecka Blomqvist höll sig piggt framme på en hörna och styrde tämligen enkelt in bollen i nät. 

Trots den imponerande GFC-segern är det Bayern München som går som vinnare ur dubbelmötet och tar sig vidare till åttondelsfinal. Anledningen är de två bortamål laget gjorde i den första matchen. 

– Vi hade en stark tro på det inför matchen och kände att vi var i bra form. Det visar vi också genom hela matchen och det är inte mycket som fattas för att vi ska göra 2–0 och gå vidare, säger Lantz och fortsätter: 

”Kommer minnas detta länge”

– Just nu är det mest besvikelse som sköljer över en, men vi måste samtidigt komma ihåg att vi spelar 2–2 över två matcher och vinner borta mot ett av Europas bästa lag. Det visar hur långt det här laget har kommit. 

Hur högt rankar du detta?

– Champions League är det finaste du kan uppleva, att få vara med om detta med detta fantastiska lag... Jag rankar detta väldigt, väldigt högt. Man kanske inte ser det nu, men jag kommer att minnas detta länge. 

Vad blir nästa steg för GFC?

– Nästa steg är att etablera oss som ett topplag i allsvenskan, det har vi inte varit på sex år. Vi ska lära oss vara vinnare och få in en vinnarkultur, där har vi en del att lära fortfarande. Får vi in det blir nästa steg att gå längre i Europa också.