Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bröllopshelgen ställdes in – när herrlandslaget bokade

Ett lyxigt poolområde, finfina fotbollsplaner, mängder med aktiviteter, ostört läge och grönskande omgivningar nära centrum. Svenska landslaget har sin EM-bas på Sankt Jörgen Park i Göteborg.
Kerstin Hertzman, 30, skulle tillbringa sin bröllopshelg på Sankt Jörgen i Göteborg – det var innan herrlandslaget abonnerade hela hotellet inför fotbolls-EM.
Foto: Privat
Sankt Jörgens hotell i Göteborg.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

I helgen var det äntligen dags.

Kerstin Hertzman, 30, och hennes make skulle gifta sig, och tillbringa bröllopshelgen på Sankt Jörgen Park på Hisingen. 

Men med en månads varsel ställdes bokningen in – på grund av ett renoveringsprojekt, var förklaringen.

Det visade sig sedan att det i själva verket handlade om att det svenska EM-landslaget abonnerat hela hotellet.

– Alla gäster är tydligen inte lika mycket värda, de föredrar vissa framför andra, säger Kerstin.

Bröllopsplanerna var satta i sten redan ett år i förväg, och bokningarna var klara. Kerstin Hertzman, 30, och hennes make skulle gifta sig på Stora Holms säteri på Hisingen, och bo på Sankt Jörgens hotell bara några kilometer därifrån.

– Vi skulle hänga där på fredagskvällen, ha en middag och och så där kvällen innan vigseln och sen gå på spa och äta brunch dagen efter. Vi hade bokat en svit till mig och min man, och sex rum till våra bröllopsgäster, berättar Kerstin.

Men med en månads varsel, vilket SVT Nyheter Väst tidigare rapporterat, ställdes hotellbokningen in.

Paret hade bokat via booking.com, som skickade ett mejl till dem där de förklarade att Sankt Jörgen skulle ha stängt för renovering.

Lagbussen utanför Sankt Jörgens hotell inför vistelsen under fotbolls-EM.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Hade avbokat till förmån för herrlandslaget

Men det var på omvägar som Kerstin Hertzman fick reda på att det inte alls var det verkliga skälet. 

– Jag pratade med en kollega, som hade koll på att herrlandslaget skulle bo där. Det visade sig att det sammanföll med vår bröllopshelg. Vi fick aldrig höra från Sankt Jörgen att det var så, jag fick lägga ihop ett plus ett själv.

Då hade de varit i kontakt med både booking.com och hotellet själva upprepade gånger.

Först i samband med att SVT hörde av sig till paret, gjorde hotellet också det för att erbjuda kompensation.

– Då sa jag till dem att det inte är intressant.

– Vi har löst det på annat sätt, men det är inte det som är grejen. Grejen, tycker jag, är att det är ett stort hotell som är känt för att vara ett lyxhotell, som behandlar sina gäster på det här sättet. I min bok blir det att alla gäster tydligen inte är lika mycket värda, de föredrar vissa framför andra, säger Kerstin Hertzman. 

Johan Andersson är vd för Sankt Jörgen Park. I ett mejl skriver han:

”Likt tidigare är vi förstås oerhört ledsna över konsekvenserna av detta och vi kommer nu att göra allt i vår makt för att minimera riskerna att det sker igen”. Det inkluderar, enligt honom, att dialogen ska bli snabbare mellan hotellet och gästerna, och också att dialogen till bokningstjänsten blir snabbare.

Till SVT har booking.com tidigare skrivit i ett mejl:

Efter att ha informerats av hotellet om att de genomgår renoveringsarbeten och inte kan uppfylla denna bokning har vi erbjudit vår hjälp för att identifiera ett lämpligt alternativ och förbli tillgängliga för att stödja dessa kunder ytterligare”.

SE OCKSÅ: Här festar den nu smittade Kulusevski

På ett videoklipp som sprids på sociala medier syns Kulusevski delta på en fest i en lägenhet. Klippet ska vara från den 30 maj då landslaget hade en paus från EM.