Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

BP utsett till Gothia Cups bästa lag

Dagens tre största sportnyheter.
Foto: TOMMY HOLL / TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOMMY HOLL / TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

IF Brommapojkarna är Gothia Cups mest framgångsrika förening genom tiderna. 

Nu står det klart att klubben också utses till Gothia Cups bästa förening 2019, efter att ha vunnit tre av lördagens 15 finaler. 

IF Brommapojkarna fortsätter att skörda stora framgångar i Gothia Cup. Inför årets upplaga var föreningen turneringens mest framgångsrika någonsin med sina totalt 28 titlar. 

Nu har prisskåpet berikats med ytterligare tre pokaler, sedan BP tagit hem segern i tre av de 15 olika åldersklasserna. 

82–0 i målskillnad

I åldersklassen pojkar födda -06 mötte BP:s två lag varandra i finalen. Det slutade med en 5–0-seger till Brommapojkarna 1, vilket innebar att laget gick genom hela turneringen utan att släppa in ett endaste mål. Målskillnaden landade på hisnande 82–0. 

Tidigare i veckan berättade BP-tränaren Peter Kisfaludy för GT om framgångssagan som bara fortsätter. 

– Vi har en bra och bred verksamhet med många spelare att välja på. Men det är ändå svårt att gå hela vägen. Det är mycket som ska fungera om man ska vinna, sa han då

”Minne för livet”

Kisfaludy, som bland annat tränade just det BP-lag som gick obesegrat genom turneringen utan att släppa in mål, menade att alla bör ta chansen att spela Gothia någon gång. 

– Det är ett minne för livet. En fest som aldrig tar slut. Det är så mycket mer än bara fotboll. Jag tycker inte att det spelar någon roll vilken nivå man håller spelmässigt. Jag önskar att alla ungdomar fick prova på känslan att vara här den här veckan.

Efter segrarna i åldersklasserna P13, P14 och SEF Trophy går BP nu upp i 31 Gothia Cup-segrar. En siffra som lär växa ännu mer redan om ett år.