Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitt Facebook-konto avstängt – utan förklaring

IFK Göteborg Futsal har överklagat beslutet.Foto: Privat / Privat
Susanne Gawell är evenemangansvarig.Foto: IFK Göteborg / IFK Göteborg

IFK Göteborg Futsal Facebook-konto har blivit avstängt av Facebook.

Föreningen är ovetandes till varför – och mer än en månad senare har de fortfarande inte fått tillgång till kontot.

– Vi har inte fått någon djupare förklaring till varför, säger evenemangsansvarig Susanne Gawell. 

Om du har försökt besöka IFK Göteborg Futsal Facebook-konto den senaste månaden så har du gått bet.

Kontot har nämligen plockats ner av Facebook.

– Det står att man kan överklaga beslutet. De har bara skrivit att de misstänker falsk identitet. Men vi förstår inte vad de syftar på eller vad de menar, säger Susanne Gawell.

På sin hemsida skriver föreningen:

”IFK Göteborg Futsals sida på Facebook ligger sedan en tid nere, utan någon djupare förklaring från Facebook, eller försök till lösning. Många av er har säkert noterat detta, och många av er har även hört av sig till oss. Styrelsen har under denna period febrilt försökt få tag i Facebook, dock utan större framgång - sidan ligger fortsatt nere till vårt stora förtret.”.

IFK Göteborg Futsals Facebook-konto ligger nere sedan den 8 november.Foto: IFK Göteborg

Har varit utan konto – i en månad

Susanne Gawell misstänker att det kan ha med evenemangen som de skapar att göra.

– Det enda vi kan komma på är att de motsäger sig våra evenemang eftersom vi skriver herr och dam. Det hände nämligen förra året, vi skrev inte IFK Göteborg Futsal som avsändare. Den gången fick vi igenom överklagan och vi fick tillbaka kontot efter en dag, säger Gawell.

Deras Facebook-konto har legat nere sedan den 18 november, berättar hon och säger samtidigt att det är ett viktigt redskap för föreningen att nå ut.

– Vi blir väldigt sårbara då vi är mitt uppe i cup och vi har hårda regler från SEF som vi måste följa, gällande deras regler att komma ut med sporten, säger Gawell.

”En jäkla handpåläggning”

IFK Göteborg Futsal har överklagat Facebooks beslut att plocka ner kontot.

– Vi tänkte att vi skulle få tillbaka kontot efter en månad, men det funkade inte riktigt så. Nu vet vi inte vad vi ska göra eftersom det inte går att nå Facebook, säger Susanne Gawell.

Hur når ni ut med nyheter och till era medlemmar?

– Vi får lite hjälp av IFK Göteborg Fotboll som går ut med annonser inför matcherna. Men annars jobbar vi med Twitter och våra privata konton. Vi lägger upp nyheter på våran hemsida och sprider det sedan via våra privata konton. Det blir en jäkla handpåläggning.

GT har sökt Facebook.