Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Berättar om kärleken: ”Kanske skaffar barn”

Vilka är familjen Hysén?
Antonio Hysén i realityserien ”Hyséns” i Kanal 5.
Foto: KANAL 5
Sigrid Bernson och Antonio Hysén i ”Let’s Dance” 2012.
Foto: OLLE SPORRONG

GÖTEBORG. På söndag fyller han 30 år.

Nu berättar Antonio Hysén om bakgrunden till sitt namnbyte – och sina framtidsplaner med pojkvännen.

– Jag kanske gifter mig, säger han till TT.

I augusti meddelade Anton Hysén att han byter namn till Antonio. I samma veva passade han även på att stryka mellannamnet Glenn som han fått efter sin pappa Glenn Hysén.

”Min mamma ville döpa mig till Antonio men min pappa ville ha Anton. I dag är det bytt för att jag gillar Antonio mer. Jag bytte mitt namn officiellt till Antonio i dag”, skrev han på Instagram.

Antonio Hysén vann jubileumsomgången ”Let’s Dance 10 år” tillsammans med danspartnern Sigrid Bernson 2015.
Foto: OLLE SPORRONG

”Gör det inte till någon stor grej”

I en intervju med TT berättar Antonio, som bland annat är känd som fotbollsspelare, som vinnare av tv-programmet ”Let’s Dance” och som en av deltagarna i reality­serien ”Hyséns” nu om bakgrunden till namnbytet.

– Det var snack om att jag skulle heta Antonio när vi bodde i Italien i samband med att pappa spelade där. Men så blev det Anton i stället. Det är ju samma sorts namn men jag har alltid gillat Antonio mera, säger han och fortsätter:

– De flesta jag känner använder mitt gamla namn, men jag brukar presentera mig som Antonio för nya människor. Jag gör inte det till någon stor grej.

2020 har varit ett händelserikt år för Antonio Hysén. 

I somras drabbades han av covid-19 (men han beskriver sina symptom som väldigt milda), i höstas började han på ett nytt jobb (på säljbolaget Pinscher Media som bland annat säljer annonser för GT och Expressen) och i våras hittade han kärleken.

Antonio Hysén.
Foto: OLLE SPORRONG

”Jag står vid ett vägskäl”

– Jag är tillsammans med en ny snubbe sedan fyra och en halv månad. Allt är rätt nytt, sa han till GT i slutet av september.

I intervjun med TT säger han att han och Vasil, som pojkvännen heter, pratar om att flytta ihop någon gång nästa år och att Vasil just nu håller på att lära honom bulgariska.

Frågan är vad Antonio Hysén, som fyller 30 år på söndag, gör om tio år.

– Då har jag testat tio nya jobb! Nej, jag bara skojar. Jag står vid ett vägskäl och letar efter vad jag vill göra. Nu är jag i en relation så jag kanske gifter mig, skaffar barn, flyttar utomlands. Jag gillar när det inte är för planerat, då kan det bli lite vad som helst, säger han till TT.

”Farsan fick veta att jag var gay genom morsan”

Så fick Glenn Hysén reda sin son Anton Hyséns sexuella läggning. Berättar i tv.