Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wernersson: ”Vi visste att vi hade potentialen”

Höjdpunkter mellan Sundsvall – Blåvitt.
Victor Wernersson är den spelare som har spelat flest matcher under Poya Asbaghis ledning. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Victor Wernersson. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Victor Wernersson tillsammans med Poya Asbaghi. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Victor Wernersson är den spelare som har flest matcher under Poya Asbaghis ledning.

Han har varit med från krisen i fjol till succén i år.

– Vi visste att vi hade potentialen, säger Victor Wernersson.

Blåvitt har överraskat många.

Efter 2–0-segern mot Sundsvall har de nu tre raka segrar och tio raka matcher utan förlust. Samtidigt är de på allvar med och utmanar om en Europaplats.

Natt och dag mot hur det var i fjol då Blåvitt säkrade kontraktet sent.

– Vi har alltid trott på Poyas spelidé och vi visste att vi hade potentialen redan i fjol. Men vi väntade oss kanske inte riktigt att det skulle gå så här bra, med tanke på hur det såg ut i fjol, säger Wernersson.

Vänsterbacken Victor Wernersson är den spelare som har flest matcher under Poya Asbaghis ledning.

Utvecklat från förra året

– Jag har aldrig varit den spelare som sticker ut mest. Jag jobbar hårt och försöker göra mitt bästa för laget. Jag försöker bidra med poäng men först och främst ett hårt jobb. Jag bryr mig inte om jag inte får några rubriker, säger Wernersson som återigen spelade 90 minuter, denna gång mot Sundsvall.

– Vi tar tre poäng i en match som vi på förhand måste vinna, det är inte alltid de lättaste matcherna att spela. Men vi gör det bra, säger han.

Hur ser du på erat facit de senaste matcherna?

– Haha, ja det är ett bra facit och det är klart att vi gör det bra. Alla jobbar hårt och det ger utdelning. Vi är ändå ett lag.

Det är en stor skillnad mot hur det såg ut i fjol.

– Vi har utvecklat det vi började bygga på förra året och vi gör det ännu bättre i år. Men allt det hårda jobbet vi la ner förra året och alla de sura förlusterna lärde vi oss något av, och det har vi tagit med oss.

”Tar en match i taget”

När det nu återstår åtta omgångar kvar befinner sig Blåvitt endast sex poäng bakom serieledarna Djurgården, och tre poäng ifrån en tredjeplats.

Så bra hade ni väl ändå inte räknat med?

– Det är klart att det är ett bra läge, men vi tar en match i taget och tre poäng i taget. Vi vill vara med där uppe, men jag är tråkig och säger att vi tar en match och prestation för sig.

Och din egna utveckling, vad anser du om den?

– När det går bra för laget så går det bra för en själv också. Men jag har fått förtroende från Poya och Ferran (Sibila) och det förstärker självförtroendet. Det är väl främst det som har lett till att jag har utvecklats. Men jag tar nya steg hela tiden, det är viktigt.