Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wernersson jagas av den belgiska klubben

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Victor Wernersson, 24, har ett utgående avtal i IFK Göteborg – men erbjöds nyligen en förlängning. Samtidigt finns utländskt intresse för försvararen.

Enligt SportExpressens uppgifter jagas Wernersson av belgiska KV Mechelen som vill köpa loss honom.

För drygt en månad sedan kunde SportExpressen berätta att Victor Wernersson, 24, som sitter på ett utgående kontrakt i IFK Göteborg erbjudits ett nytt tvåårsavtal.

Men ännu har inget beslut fattats om förlängning något som spelaren själv bekräftat.

– Vi har inte kommit fram till något än. Vi har en dialog och så får vi se hur det slutar. Det gäller att ta ställning till vad som känns rätt, det kommer jag, min agent, Kennet Andersson och Pontus Farnerud att göra. Vi får se hur det blir, sa Wernersson då.

Det finns också ett utländskt intresse för spelaren.

Jagas av belgisk klubb

Enligt SportExpressens uppgifter jagas Wernersson av belgiska KV Mechelen som vill köpa loss spelaren i sommar. En första kontakt har tagits med spelarens representanter och den belgiska klubben förbereder också ett bud.

KV Mechelen spelar i högstaligan Jupiler Pro League. Den belgiska fotbollssäsongen är sedan början av maj officiellt över på grund av coronapandemin. Jupiler Pro League krönte Club Brügge till mästare och fick således en direktplats till Champions League-gruppspelet. Mikael Lustigs Gent slutade tvåa och trean Sporting Chareloi får kvala till Europa League. KV Mechelen var länge med i kampen om Europaplatserna men slutade sexa i tabellen, fem poäng bakom trean Sporting Chareloi.

Victor Wernersson har varit gjuten i IFK Göteborg startelva sedan han värvades till klubben. Under Poya Asbaghis ledning har försvararen gjort över 60 matcher samt två mål och åtta assist.

https://twitter.com/ProLeagueBE/status/1261338963257602049?s=20