Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Visste inte om jag kunde spela igen”

Alexander Farnerud.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Poya Asbaghi.Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Alexander Farnerud visste inte om han kunde spela igen efter skadan i Häcken.

Nu har han fått lyfta en cuptitel med Blåvitt – en match han också avgjorde.

– Fantastiskt att Blåvitt trodde på mig, säger Alexander Farnerud.

Alexander Farnerud hade missat flera veckor på grund av en skada. Inför cupfinalen mot Malmö FF var det inte ens säkert att han skulle komma till spel.

Men det gjorde han. I förlängningen och i den 94:e avgjorde Alexander Farnerud. Det var Patrik Karlsson Lagermyr som hittade in till Farnerud.

– Jag litade på Paka och att han skulle klara sig igenom situationen. Jag höll mig framför mål och jag stod och väntade på bollen i stort sett, säger Farnerud om målet.

”Visste inte om jag kunde spela igen”

Resan till en cupfinal med Blåvitt och att stå som hjälte med ett mål i förlängningen har varit lång för Farnerud.

– Från det att jag fick min skada i Häcken, och jag visste inte om jag kunde spela fotboll igen... Sedan var jag i Helsingborg och där blev det inget nytt kontrakt. Att IFK Göteborg ringde och sa att de trodde på mig... Det är en skön känsla. Jag tvekade inte och nu står jag här med ett cupguld, säger Farnerud.

Beskriv den resan?

– Det är svårt att sätta ord på. Jag kan bara tänka tillbaka på att jag höll i gång på egen hand och att något skulle hända. Den ovissheten är väldigt stressande. Men jag hade en tro på att något skulle komma, det är fantastiskt.

Hur orolig var du över att ingen skulle höra av sig?

– Det är klart, med tanke på min skadehistorik och min ålder var jag självklart orolig. Att de hörde av sig till mig till slut var en överraskning.

Poya öser beröm över Farnerud

Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi öser beröm över hjälten.

– Det är en spelare sedan den dagen han kom till IFK så har han annamat Blåvitt. Det har känts som att han är uppvuxen i Majorna i Göteborg. Det känns inte som en Skånekille, förrän man hör honom prata. Han har omfamnat hela Blåvitt, säger Poya Asbaghi och fortsätter:

– Han känns som Blåvitt. Att han fick kliva fram i dag och avgöra unnar jag honom.