Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vinner dragkamp om eftertraktad mittfältare

Michael Baidoo är klar för Elfsborg.
Foto: ELFSBORG
Elfsborg slutade fyra i allsvenskan 2021.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Elfsborg vinner dragkampen om den eftertraktade mittfältaren Michael Baidoo, 22.

Ghananen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2025 med Boråsklubben.

– Det känns jättebra. Vi har länge försökt få till den här övergången – nu är jag glad över att allt gått igenom och att jag är här, säger han.

Elfsborg slutade fyra i allsvenskan 2021.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Elfsborg slutade fyra i allsvenskan i fjol och rustar nu för att på nytt kunna slåss om SM-guldet. Nu står det klart att Boråsklubben vinner dragkampen om mittfältaren Michael Baidoo som har uppvaktats av flera norska storklubbar.

– IF Elfsborg har i dag kommit överens med norska Sandnes Ulf om en övergång för Michael Baidoo. Michael är en spelare som vi har försökt få till IF Elfsborg en längre tid så det känns väldigt bra att det nu äntligen är klart. Michael har gjort en spännande resa sedan han först kom till Skandinavien och vi tror nu att han är redo för större uppgifter, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson i ett pressmeddelande.

Baidoo värvades som ghanansk U-landslagsman till FC Midtjylland i början av 2018, men lyckades inte slå sig in i den danska storklubben. I stället lånades han först ut till FK Jerv och värvades sedan av Sandnes Ulf i den norska andradivisionen. Där gjorde han fem mål och sju assist under 2021.

Michael Baidoo är klar för Elfsborg.
Foto: ELFSBORG

”Känns som helt rätt steg”

Nu fortsätter den 22-årige mittfältaren sin karriär i allsvenskan. Hans kontrakt med Elfsborg sträcker sig över säsongen 2025.

– För mig är det viktigt att ta rätt steg i min karriär, och det känns som att detta är helt rätt steg att ta. Elfsborgs tränare har hållit ögonen på mig under en lång tid, han har en plan för mig och det betyder mycket för mig som spelare och person. Jag ser verkligen fram emot att sätta igång. Jag är här för att skriva in mitt namn i klubbens historiebok, så jag ska göra mitt bästa för laget, säger Baidoo.

Elfsborgs manager Jimmy Thelin om nyförvärvet:

– Michael är en atletisk och attackerande mittfältare som har sin styrka kring motståndarens box. Han besitter även skicklighet i sitt höga försvarsspel, och detta passar väl in i hur vi vill vinna fotbollsmatcher.

https://twitter.com/IFElfsborg1904/status/1481582028118183939?s=20