Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vill till PL: ”Hoppas att saker händer”

Alhassan Yusuf satte två mål för IFK Göteborg i säsongens sista match mot Östersund den 2 november 2019. Matchen slutade 7-1 till IFK. Se målen.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Alhassan Yusuf briljerade mot Sollentuna.

Själv vill den 19-årige supertalangen till Premier League.

– Förhoppningsvis inom den närmsta framtiden, säger Yusuf.

Det är först och främst för sin löpkapacitet, energi och bollbehandling som Alhassan Yusuf blivit en superfavorit hos Blåvittsupportrarna.

19-årige Alhassan Yusuf från Nigeria slog igenom med dunder och brak under 2019 och utsågs till Årets nykomling vid ”Allsvenskans stora pris”. I den sista omgången mot Östersund kom också Alhassan Yusufs två första och hittills enda allsvenska mål när Blåvitt vann med 7-1.

När IFK Göteborg avfärdade Sollentuna i Svenska cupen var Yusuf återigen en av förgrundsfigurerna och fick också en assist till Giorgi Kharaishvilis ledningsmål.

– Alhassan var överallt nästan. Det kändes som han var delaktig i det mesta. Fördelen med honom är att han är otroligt mobil och rör sig över stora ytor. Han var med i offensiven och ville vara med och leka i princip överallt. I dag gör han också en fin framspelning exempelvis, säger IFK:s tränare Poya Asbaghi som också hyllar sin unge adept för sin inställning.

– Men helt plötsligt åker vi på en kontring med kvarten kvar. Då springer han 50 meter hem och hjälper sin ytterback. Det är Alhassan Yusuf i ett nötskal, säger Asbaghi.

Alhassan Yusuf vill till Premier League

Alhassan Yusuf själv skrattar när han får höra sin tränares ord.

– Det är som vanligt, jag gillar att spela så. Att få vara överallt. Jag har också lite frihet att få göra det och det är viktigt för mig, säger Yusuf som också hade ett skott i ribban.

– Jag behöver utveckla den offensiva delen och jag har jobbat mycket på det. Det har gått bra. Jag hade ett par bra skott i dag, säger han.

Det saknas knappast intresse för Alhassan Yusuf som sitter på avtal till sommaren 2022.

Wolverhamptons intresse är väldokumenterat, liksom Sheffield Uniteds som enligt GP la ett bud på Yusuf i januari.

Vad huvudpersonen själv vill?

– Jag hoppas att saker händer. Självklart tittar jag mot bättre ligor, säger han.

Har du någon favorit?

– Premier League. Jag kan se mig själv där, förhoppningsvis inom en snar framtid, säger han.

Det finns ett par klubbar som är intresserade av dig?

– Det vet jag inte, säger han.

Älskar lagkamraterna: ”Som en familj”

Alhassan Yusuf är dock noga med att poängtera hur väl han trivs i IFK Göteborg.

– Jag mår bra i Göteborg. Lagkamraterna är fantastiska, de finns alltid för mig. De är som min familj, säger han.

– Jag gillar både Sverige och Göteborg. Jag bor ungefär sju minuter från Kamratgården, det är nära och bra. Men vädret är så där, haha.

Någon eller några i laget du hänger med mer än andra?

– Jag umgås med alla i stort sett. Ibland hänger vi och hittar på saker, men för det mesta försöker jag vila och sova. Jag vill alltid vara pigg inför träningen dagen efter, säger Yusuf.