Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vill möta AIK i final: ”Man vill visa dem”

Yasin i kamp med Jesper Karlström. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Yasin.Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS

STOCKHOLM. BK Häcken är klart för final i svenska cupen.

Nu vill Ahmed Yasin ställas mot sin gamla klubb AIK.

– Man vill visa vad de gick miste om, säger han.

Det blev en dramatisk tillställning i cupsemifinalen mellan Djurgården och BK Häcken. Till slut drog Häcken det längsta strået efter att inhopparen Mervan Celik avgjort matchen med ett distansskott som betydde 3-2. Det var Celiks tionde cupmål.

En av Häckens piggaste spelare mot Djurgården var Ahmed Yasin. Mittfältaren var frejdig i offensiven och hade i princip en fot med i allt som Häcken gjorde på den sista tredjedelen. 

”Vi skulle bara till final”

Efter matchen var han lättad över att Häcken säkrat en finalplats.

– Vet du hur skönt det är? Det var det här vi var ute efter. Vi skulle bara till final. Det var en tuff match, Djurgården har blivit mycket bättre. Men vi är jävligt starka, säger han.

I slutet av förlängningen uppstod stökiga scener i samband med att Yasin skulle slå en hörna. Han tog lite för lång tid på sig och varnades av domaren samtidigt som det kastades in vätska från läktarplats mot mittfältaren och den assisterande domaren.

Huvuddomaren Glenn Nyberg valde att stoppa spelet i ett par minuter.

– Jag har ett förflutet i AIK, de började skrika en massa ord och svordomar. Men det där höjer mig mer, jag älskar det där. Jag tänker: ”Ge mig mer” och det visade jag dem också. Jag dribblade två-tre spelare hela tiden så mitt självförtroende flög upp. Jag triggas av det och höjs av sånt. Djurgården fick lära sig det i dag om de inte visste det innan, säger Ahmed Yasin om situationen.

Yasin om AIK: ”Vill visa vad de gick miste om”

Domaren fick något på sig?

– De kastade in öl och popcorn. Vad ska jag säga? Jag fick en massa på mig, men det är okej. Det är lugnt. Men domaren gillade det inte, han sprang därifrån och jag försökte vinka tillbaka honom. Jag ville få i gång spelet.

Vill du ha AIK i final?

– Ja. Det skulle vara jävligt kul med AIK i final. Vi får hoppas på att AIK vinner i morgon.

Om det blir AIK, vilka känslor går du in med?

– Jag vill inte säga revansch. Jag går in som det vore vilken match som helst, men egentligen inte, för att det är AIK på andra sidan. Man vill visa vad de gick miste om. Men jag har kärlek till alla spelare och hade en bra tid där ändå. Jag fick hoppa in och spela på olika positioner och gjorde ändå allt för laget. Jag klagade aldrig.

Rasmus Lindgren vill ha AFC Eskilstuna i en final.

– AFC hemma är självklart det som känns lättast. Vi får se, hemmaplan hade varit gött i alla fall. AFC hemma. Jag skulle ljuga om jag sa något annat, men vi är inte rädda för AIK. Vi vet om att vi är bra, men samtidigt är det två och en halv månad dit, säger han.