Vibes supporterhyllning: ”Var de bara 3000?!”

Lasse Vibe.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Dansken fick bäras ut på bår efter 30 minuter.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Här i duell med Christoffer Carlsson.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Han utgick med en befarad lårskada efter 30 minuter och fick se IFK Göteborg släppa in kvitteringsmålet i matchens sista sekund från sidlinjen.

Efter matchen ligger Lasse Vibes fokus dock på något mer positivt. 

– Man fick gåshud redan på uppvärmningen, säger dansken. 

En jämn första halvlek där båda lagen bjöd på underhållande  spel glömdes snabbt bort precis i inledningen av andra halvlek. 

Robin Söder fick en yta, satte bollen i nättaket och Blåvitt såg därefter ut att vara på väg mot en knapp men relativt enkel seger. 

Fram till sista kvarten.

Då började Falkenberg trycka på, mata in bollar i straffområdet och fick i matchens absolut sista sekund in kvitteringen via Calle Johansson. 

Lasse Vibe såg kvitteringen från sidlinjen, men valde att tona ner vad som hände efter slutsignalen. 

– Det blir så när motståndarna gör mål i sista sekunden, inte mer med det. Det blev lite för känslosamt med allt. Med lite distans till grejerna så är det 50/50–situationer, men det är sånt som händer. Kanske lite lättare för mig att se allt från sidan, men det är så många som bryr sig och vill vinna, säger Lasse Vibe efter matchen- 

”Var de bara 3000?!”

I stället hamnar den danske mittfältarens fokus på de tillresta Blåvitt-supportrarna som beräknades vara cirka 3000. Vibe tror att de var betydligt fler. 

– Bara 3000?! Det var magiskt.

– När man går ut på uppvärmningen och får gåshud av deras sång… Det gör en enorm skillnad och ger oss extra motivation. Alla är påkopplade och det blir en jättestor skillnad direkt. De förtjänade alla tre poäng, säger Lasse Vibe. 

Möter AFC i nästa match

IFK Göteborg tar nu lite mer än en veckas uppehåll innan man ställs mot AFC Eskilstuna på hemmaplan. Med dagens oavgjorda resultat ligger IFK på fjärdeplats, två poäng före Häcken och två efter Djurgården med en match mer spelad.