Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vibes pik till Hysén: ”Blivit lite tjockare”

Lasse Vibe är laddad inför hemmapremiären mot Elfsborg. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lasse Vibe, 32, har gjort sin första träning inför Blåvitts supportrar. 

GT tog ett snack med dansken om formen, extraträningen med Tobias Hysén och vad laget måste förbättra. 

– Fotboll ska inte vara bekvämt. Så är det bara, säger han. 

Omkring 500 åskådare var på plats på Kamratgården för att se IFK Göteborgs sista träning inför hemmapremiären mot Elfsborg på Ullevi. 

– Vi körde lite mer taktiskt i går. I dag var det lite mer som en show med skott och spel. Det var kul. Publikstödet betyder ju allting, framför allt för de här unga gubbarna. Man får känslan av att de märker det mycket mer och det är på gott och ont. De kanske är lätta att få med, men så fort det blir någon felpassning så blir det lite… ”hm, vad tror publiken nu?”. Det är en känsla man har, säger Blåvitts stjärnvärvning. 

Hur är formen?

– Den är svindålig! Nä då, träningsmässigt ligger jag bra till. Jag har inte spelat så mycket elva mot elva eller sex mot sex, men jag kan passa, ta emot och skjuta, men ska man sätta ihop allt och röra sig så gäller det att akta sig så att man inte drar någonting, säger Lasse Vibe, som är med i matchtruppen i väntan på att allt pappersarbete ska hinna bli klart till avspark. 

– Jag är redo för ett inhopp. Det blir bra. 

Tobias Hysén lade av i höstas och bär nu i stället runt på platsgubbar och är anfallstränare. Foto: BILDBYRÅN

I veckan har han kört ett extrapass med anfallstränaren Tobias Hysén. 

– Tobbe var sugen. Även om han blivit lite tjockare så är det ingen som tar ifrån honom vänsterfoten. Den sitter där. Vi körde lite skott och så där. Ligger bollen på marken kan jag sätta dit den men börjar det att studsa och hoppa är tajmingen inte bra. Man får värdera om man ska spela sig i form. Det är bara att erkänna att jag inte kommer att vara i toppform de närmsta matcherna. Jag kan tänka mig att spela B-lagsmatcher också. Vi får kolla på det. 

Vibe: Bara att erkänna 

Anfallaren vill se mycket folk på plats på Ullevi. Under lördagen var omkring 15 000 biljetter sålda. 

– Förhoppningsvis kan det bli lite mer de kommande 24 timmarna, men det har varit ont om goda upplevelser har jag förstått. Hade det här varit på Ullevi för några år sedan hade det lätt varit 25 000, men nu får man respektera situationen och leverera en bra prestation. Det är bara att erkänna att vi inte har samma lag som när jag var här senast. 

Vad har du fått för intryck av laget? 

– Jag ser spelare som är jätteduktiga. Tekniskt hög nivå, taktik och strategi… alla förstår och pratar samma språk. Alla är väldigt påkopplade. Det som fattas är smågrejer och att man tar det hela vägen. Det kanske låter gammaldags, men alla behöver inte vara kompisar under 65 minuter här ute. Här kan vi grisa lite för att få upp intensiteten och nivån. Där inne kan vi vara kompisar allihop. Jag blir bara bättre av att någon driver på och skriker ”kör”. Då kanske man kör lite extra. Är det ingen som säger något kanske man blir osäker. Det ska vi ha bort. 

”Där inne kan vi kramas och pussas”

Lasse Vibe, som presenterades i onsdags under uppmärksammade former, tar gärna en ledarroll och ska försöka jaga på sina lagkamrater. 

– Vi får se om de tar emot eller stänger av och tycker att jag är en jävel, men då får de göra det. Jag är jättesnäll, men inte här ute. Där inne kan vi kramas och pussas. Jag vill att de ska bli bättre och det är ju att vara snäll. Ska de komma någonstans… så här snällt är det inte utomlands och det hänger ihop med nivån. Fotboll ska inte vara bekvämt. Så är det bara.