Vibe om framtiden: ”Då fortsätter jag till jag dör”

Höjdpunkter: IFK Göteborg-Sirius
Dansken har nu gjort fyra mål i allsvenskan den här säsongen.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Lasse Vibe jublar efter 1-0-målet.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Lasse Vibe och Sargon Abraham.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Lasse Vibe, 32, sänkte Sirius med sitt fjärde allsvenska mål. 

I höst går kontraktet ut, men nu öppnar han för att stanna i Blåvitt. 

– Är jag frisk fortsätter jag till jag dör, tänkte jag säga, säger dansken. 

Inför säsongen skrev han på ett 1+1-årskontrakt, så det finns alltså ett optionsår att utnyttja om båda parter vill. 

– Man får försöka hålla sig frisk hela vägen in. Det är gott om tid att fundera på det och det är inte bara jag som ska säga ja eller nej, säger Lasse Vibe.

Men du är sugen på att stanna? 

– Det är jag definitivt, är jag frisk spelar jag tills jag inte orkar längre. Det är få förunnat att få spela i en sådan här fin förening. Det är bara att fortsätta så länge man orkar och så länge de inte tycker att man är för gammal och för gnällig. 

– Nu är det bara att spela klart säsongen så tar vi det sen. När man är lite yngre kanske man ska någonstans, men för mig är det ingen brådska. Lite kontinuitet får man ha innan man börjar fatta beslut, säger han apropå sina skadebekymmer under året. 

”Har varit skadad för mycket” 

Är du nöjd med din säsong?

– Det kanske är lite tidigt att sammanfatta, men det här är nog nästan första gången jag startar två raka matcher och inte blir skadad igen. Jag har varit skadad för mycket, men de minuterna jag har spelat har jag gjort bra tycker jag. 

Lasse Vibe gjorde det första målet när IFK Göteborg hemmaslog Sirius med 2-1. 

– Ett inlägg med konstig studs, bollen blir väldigt hög men jag ser den hela vägen. Det är bara att tajma och sätta dit den. Vi gör en väldigt, väldigt bra första halvlek. Sirius höjer sig sedan och vi måste bli bättre på att hålla i bollen ibland. 

”Det finns ju inte...” 

Vad tycker du om nyförvärven Tobias Sana och Hosam Aiesh? 

– De är magiska att se. Hosam var ju sjuk senast och var inte helt hundra i dag och gör ändå en sådan match. Det finns ju inte. Det är väl 16 gula kort eller något som inte blir av för att han bara fortsätter att springa när de drar i honom. Han är helt underbar att se, och Sana med en assist och jättebra spel på ny position. Det är jätteskönt att spela med så duktiga spelare.