Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vi var överlägsna – det är Blåvitt hela matchen”

Vibe kom fri efter bara några sekunder i andra halvlek.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN STR
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Lasse Vibe var nära att bli målskytt bara sekunder in i andra halvlek mot AIK.

Oscar Linnér räddade friläget och anfallaren blev snuvad på sitt succéinhopp.

– Både jag och Robin borde ha gjort mål, säger Lasse Vibe.

Robin Söder tvingades utgå i halvtid i onsdagens bortamatch mot AIK och hans ersättare höll på att göra ett av de snabbaste succéinhoppen svensk fotboll någonsin skådat. 

Sebastian Larssons avspark gick ner till Panajotis Dimitriadis vars bolldrällande gjorde att Lasse Vibe kom helt fri med Oscar Linnér. Dansken är missnöjd med avslutet.

– Jag blev lite förvånad att det blev ett så bra läge. Jag fick ett hyfsat dåligt avslut när han redan hade lagt sig och det var inte tillräckligt bra, säger Vibe.

Blev det svårt att avsluta för att du inte var beredd?

– Det finns alltid något att skylla på. Jag fick första touchen lite för nära och trodde att backen skulle hinna tillbaka och tackla mig. Jag hade velat vara mer lugn och lägga in bollen.

Anfallaren har matchats försiktigt hela säsongen och fick alltså 45 minuters speltid nu.

– Jag hade ett bra snack med Poya och fysteamet och det spelar alltid roll vilka andra som är friska. Jag var redo för att spela 45 och hade klarat mer, det såg ni.

”Vet inte om de skulle vara ärliga”

Lasse Vibes Göteborg tryckte på bra mot en AIK-mur i slutet av matchen, även med tio man.

– Det var en jättebra match och den analysen måste man någonstans ha. De får straffen och har fem-tio vassa minuter efter det men utöver det är det Blåvitt hela matchen, säger Vibe och fortsätter: 

– Det kände ju även AIK-spelarna. Jag vet inte om de skulle vara ärliga och stå här och säga det men jag vet i alla fall vad de sa efter matchen. Vi var överlägsna och förlorade men det kan man inte göra så mycket åt. Bollen ska in i mål.

När det gäller matchens omdiskuterade situationer där André Calisir både fick en straff och ett rött kort emot sig är Vibe fåordig.

– Vi ska fokusera på att vi gör en jävligt bra match och att både jag och Robin borde ha gjort mål. Vi gör misstag och andra inne på plan gör också misstag. Det är ganska tydligt för alla vad som händer i båda situationerna men det är inget jag vill stå här och klaga på.