Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Vi känner oss inte superstressade”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: ADFAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Benjamin Nygren och Carl Starfelt har lämnat, ”Paka” är långtidsskadad och i söndagens match mot Eskilstuna saknades både Lasse Vibe och Sebastian Ohlsson på grund av skador. 

Men någon större brådska med att plocka in nyförvärv har Blåvitt inte. 

– Vi känner oss inte superstressade, säger sportchefen Kennet Andersson. 

Benjamin Nygren har sålts till belgiska Genk och Carl Starfelt har sålts till ryska Rubin Kazan. Dessutom dras vårens succéspelare Patrik Karlsson Lagemyr med en korsbandsskada som kommer hålla honom borta säsongen ut. 

I söndagens hemmadrabbning mot bottenlaget Eskilstuna saknades dessutom Lasse Vibe och lagkaptenen Sebastian Ohlsson på grund av skador. 

Avbräcken till trots kunde IFK Göteborg tämligen komfortabelt gå segrande ur matchen med uddamålet, 1–0. Någonting som tyder på att laget klarar sig ganska bra ändå, menar Robin Söder. 

– Vi har fortsatt spela bra trots tunga tapp, det är ett stort plus till de som fått chansen och gjort det bra och även till tränarna. Alla har haft en väldigt positiv utveckling, säger Söder. 

”Är en av de äldre nu”

– I övrigt är det Kennet (Andersson, sportchef) som ni får fråga om det. Sedan är det klart att vi är lite tunna, men jag kan inte säga så mycket mer. 

På bänken i matchen mot Eskilstuna satt Tom Amos, 21, Adil Titi, 19, Rasmus Wikström, 18, Amin Affane, 24, Victor Olofsson, 20, Noah Alexandersson, 17 och Emil Holm, 19. 

– Jag är en av de äldre nu, haha. Jag börjar känna mig gammal med ryggproblem och allt. De är duktiga allihopa av de unga talangerna, när några lämnar kommer nya in och levererar. Vi har ett väldigt bra lag, säger Victor Wernersson, som är 24. 

– Det är inget måste att ta in någon, vi har en bra grupp och alla kämpar hårt för varandra. 

Bättre ekonomiskt läge

Sportchefen Kennet Andersson: 

– Vi jobbar kontinuerligt med det. 

Någonting särskilt ni letar efter? 

– Det är ju bara kolla positionerna, Benjamin och ”Paka” borta och sen har vi sålt en mittback. Vi tittar på alla möjligheter, men känner oss inte superstressade. 

– Det finns ingenting som säger att det blir något och ingenting som säger att det inte blir något. 

Ni känner inte att ni måste förstärka?

– I dag känns det som att vi är bra mycket bättre än motståndarna trots alla spelare som är borta. Den där riktiga stressen och pressen finns inte. 

Någon mer som kan komma att försvinna?

– Man måste vara öppen för det också, man kan bli av med någon men då måste det nog till något extremt. Vårt ekonomiska läge är inte samma som i januari.