”Vi kan inte tycka synd om oss själva”

Marcus Berg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Åtta insläppta mål på fyra matcher för Blåvitt – och andra raka förlusten.

Samtidigt är det många enkla misstag i Blåvitt som leder fram till baklängesmålen.

– Det är tufft för alla som har varit med i den sitsen. Vi kan inte stå och tycka synd om oss själva, säger Marcus Berg, 34.

Kamratmötet slutade med en förlust för Blåvitt.

Förlusten kommer efter två svaga ingripande när IFK Norrköping vann med 2-1.

– Jämför man den här matchen mot Varberg är det en helt annan match. Det är något vi kan ta med oss från den andra halvleken. Sedan måste vi vinna matcher och ta bort de enkla misstagen som vi tappar baklängesmål på, säger Marcus Berg.

Han fortsätter:

– Det är mycket känslor som spelar in och efter en match är det negativt och jag hatar att stå efter en match och säga att jag spelar bra. Vi tar inte tre poäng och då är det skit. Jag vill poängtera att som spelare och lag måste vi se hur matchen var, och hur matchbilden blev.

Marcus Berg: ”Man har krav”

Marcus Berg fick göra sitt andra mål för Blåvitt sedan återkomsten, men det räckte alltså inte till en seger – eller oavgjort.

Enligt lagkaptenen Marcus Berg är det många enkla misstag som leder till förlusten mot Norrköping.

– Det är klart man har krav. När det sker individuella grejer är vi där och stöttar. Samtidigt vet den personen att det var ett misstag – vi kan göra en gruppkram men det blir värre. Det har varit för enkla mål emot oss, säger han.

Känner ni er pressade som gör att ni inte får ut det ni kan?

– Nej. Alla vi som är här tränar järnet för att vinna matcher, vi gör allt. Inställningsmässigt finns det inget att klaga på där. Det är små detaljer som avgör. Vi vill ha det lilla flytet med oss. Vi har fått några emot oss.

”Blåvitt har varit i den situationen ett bra tag...”

Kräftgången fortsätter för Blåvitt som nu halkar efter i tabellen.

– Det blir tungt och Blåvitt har varit i den situationen ett bra tag och länge. Alla försöker vara med och bidra. Det är tufft för alla som har varit med i den sitsen. Vi kan inte stå och tycka synd om oss själva, vi kommer inte få något grattis. Alla lag kommer göra allt för att slå oss, säger Marcus Berg.