Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Sagt saker som stannar i gruppen”

Tobias Sana.Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Första matchen utan Poya Asbaghi, 35.

Då vill mittfältsstjärnan Tobias Sana, 31, se ett mer direkt IFK Göteborg.

– Vi ska göra färdigt saker och ting, säger han.

Det blir Alf Westerberg och Ferran Sibila som leder IFK Göteborg i torsdagens möte med Hammarby.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Lugnet har lagt sig en aning på Kamratgården efter att Poya Asbaghi fått sparken av IFK Göteborg för sex dagar sedan.

– Det har varit speciellt så klart, man tänker på hur det känns för Poya, men det är inte första gången man är med om att en tränare får sparken, säger Tobias Sana, som är en av Blåvitts viktigaste spelare.

Han tillägger:

– Det är den världen vi lever i. Jag tycker att han var fantastisk som tränare, men nu är det en ny vecka och vi får fokusera framåt. 

Tobias Sana under en träning med IFK Göteborg.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Ingen ny huvudtränare

Ännu har IFK Göteborg inte presenterat någon ny huvudtränare.

Sedan Asbaghi fick gå har Ferran Sibila, 32, och Alf Westerberg, 59, lett laget. Det blir också de två som leder laget i torsdagens match mot Hammarby.

– Ferran står för samma saker som Poya, det viktigaste är laget före jaget. Affe och Ferran kan sin grej, så jag är inte så orolig. Jag har inte tänkt på vad det innebär för mig, jag försöker bara göra min grej. Var jag än är ska jag göra mitt bästa. Jag vet att klubben kommer att göra ett bra val, säger Tobias Sana om hur hans roll kan förändras i och med ett tränarbyte.

”Vi ska vara mer raka”, säger Tobias Sana om hur IFK Göteborg ska spela.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

”Vi ska vara mer raka”

IFK Göteborg har 13 raka matcher utan seger i allsvenskan och är i desperat behov av en trepoängare.

– Nu är det upp på hästen igen och fokusera på Hammarby. Vi har sagt några ord som stannar i gruppen, men det handlar om att vi ska vara mer direkta och göra allt hundraprocentigt, säger Sana och utvecklar:

– Vi ska göra färdigt saker och ting. Vi ska vara mer raka, men inte förändra för mycket. Det är ingen slump att vi har missat många chanser. Vi ska vara hundraprocentiga och det börjar på träningsplanen. Det är mer så det ska vara och högre tempo som gäller.

Vad hade en seger mot Hammarby betytt? 

– Vi har jagat seger länge. 13 raka utan... det hade varit bra att få tyst på allt.