Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi är tunna – får använda juniorer”

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
IFK Göteborgs sportchefer Pontus Farnerud och Kennet Andersson.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg har bara 17 A-lagsspelare tillgängliga, inklusive två målvakter. 

Det ställer till det på både träning och match. 

– Vi är tunna och får fortfarande använda mer än ett par juniorer för att fylla en riktig bänk just nu, säger tränaren Poya Asbaghi. 

IFK Göteborg har kört mycket smålagsspel på träningarna i vinter. Exempelvis fem mot fem och sex mot sex. 

– Vi hade någon träning med tio mot tio, det är rekordet hittills, säger Poya Asbaghi. 

I träningsmötet mot Ålborg senast (1–3) i Prioritet Serneke Arena hade hemmalaget problem i defensiven. 

– Man såg ganska tydligt det där klassiska, eftersom vi varit få på träningarna, när det blir en elvamannamatch så är man inte beredd på att det kommer en boll från motståndarens utgångsyta direkt in bakom backlinjen. Under ett par veckor har vi inte blivit utsatta för det, så vi får inte bli förvånade över det på samma sätt i andra matchen. Och nu har vi tränat lite fler personer och ska vara bättre på det än vad vi var senast och på så sätt släppa till färre målchanser, säger Poya Asbahi inför lördagens möte med Mikael Stahres Sarpsborg i Norge. 

– Då vill jag se att vi håller ihop lagdelarna ännu bättre. Sedan får vi gärna skapa minst lika mycket som vi gjorde senast. Det var rätt bra. 

IFK Göteborg mötte Ålborg förra helgen.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Två tunga namn har lämnat 

IFK Göteborg har tappat Lasse Vibe (Midtjylland) och Sebastian Eriksson (Genoa) och förstärkt med Alexander Jallow (Jönköpings Södra). På rehablistan finns Patrik Karlsson Lagemyr, Rasmus Wikström och Amin Affane. 

Det innebär att IFK Göteborg i nuläget bara har 17 A-lagsspelare tillgängliga. Samtidigt har klubben meddelat att det för ekonomins skull är nödvändigt att sälja spelare någon gång under året. 

– Vi är i en process där vi kommer att förlora spelare och sedan har vi ett nyförvärv. Det tråkiga med det är att det just bara är ett nyförvärv, men jag har inte varit med om att vi har haft så mycket kontinuitet under ett transferfönster som nu. Annars brukar det vara en halv startelva. Nu pratar alla samma språk och vi kan prata om mer saker på detaljnivå. Det är det positiva, säger Poya Asbaghi och fortsätter: 

– Men det är klart, i bredd vill vi inte gärna förlora någon mer just nu. Och vi vill gärna hitta något nyförvärv. Vi är tunna. Vi får fortfarande använda mer än ett par juniorer för att fylla en riktig bänk just nu. 

Sarpsborg–IFK Göteborg spelas lördag klockan 13.00 på Sarpsborg Stadion.