Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi är bättre tränade än de andra lagen”

Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Häcken föll mot Djurgården efter två sena mål på Tele 2 arena. 

Efter matchen är Andreas Alm besviken men väljer att hylla sitt lag. 

– Vi är bättre tränade än de andra lagen i allsvenskan, så är det bara, säger han.

På Tele 2 arena kom Häcken till spel utan Paulinho som inte var kry nog att spela en enda minut i matchen enligt Andreas Alm. Man höll ändå undan Djurgården bra och lyckades under delar av matchen få den dit man ville.

– Det var tufft att förlora här igen. Det är en match vi tycker att vi får mycket dit vi vill och får många chanser. Vi har kraft i det vi gör men det blir tufft när vi förlorar, säger Alm efter matchen.

Han kommenterar även tabellställningen där Djurgården nu drar ifrån Häcken.

– Vi åker hit för att vinna eller ta poäng, men kollar man på tabellen som helhet är vi sju lag där uppe som slåss. Djurgården är fem före nu så det är tufft. 

– I fjol kunde vi förlora här och ändå sluta före, men det vettefan i år alltså. Djurgården är bra, målvakten är jäkligt bra, han gör sitt lag bättre på många sätt och tränarteamet har gjort ett bra jobb med att välja honom som förstemålvakt.

Men att dra alltför snabba slutsatser vill mittfältaren Daleho Irandust dra sig för.

– Jag ska inte dra slutsatser nu, jag tycker att de är lite tidigt. Jag tror att vi har jättegoda chanser att sluta före dem så jag drar inga slutsatser. Men de är väldigt bra, säger han.

Häcken har varit ute i Europa och spelat 0-0 mot AZ Alkmaar i Europa League-kvalet i veckan. Någonting som Alm menar är bättre för dem än att inte ha Europaspel - trots det tajta schemat som blir.

– Vi är bättre tränade än de andra lagen i allsvenskan, så är det bara. Att vi åker till Holland och gör den matchen vi gör och får de här spelarna tror jag är bra för oss. Det är bättre än att stå och göra någon skön passningsövning på torsdagar, säger tränaren.

– Jag hoppas att vi blir kvar för det är stimulerande och utvecklande för spelarna.

Daleho Irandust håller med. 

– Det är klart. Det är en helt annan grej, det märker man nu med hur kroppen känns jämfört med bara vanlig träning. Du måste lära dig att orka mer och bli uthålligare. 

– När vi kom tillbaka från Europaspel förra året gjorde vi det jävligt bra i allsvenskan och vi får hoppas att vi får samma effekt i år.