Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Varbergs taktik: Punkta ”Mange”

Varbergs manager Joakim Persson.
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

Varberg punktmarkerade Magnus Eriksson under hela matchen. 

Nu har laget säkrat en plats i allsvenskan även 2022 – och kan med segern ha spelat bort Djurgården från guldet.

– Det föll väl ut. Vi gjorde det på ett proffsigt sätt, säger tränaren Joakim Persson 

Varberg chockade Djurgården och vann med 3-2 på Tele2 arena. Nu har laget säkrat det allsvenska kontraktet även 2022 efter en mycket fin säsong. Segertaktiken som lade grunden till de tre poängen mot Djurgården var att tränaren Joakim Persson valde att ha en taktik där tre Varbergsspelare turades om att punktmarkera Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson. 

– Han har fyra mål och 13 assist. Men problemet om man gör som vi gjorde i dag kan man tappa vår struktur. Vi tog bort Jonathan Levi mot IFK Norrköping och det funkade bra i 45 minuter, sedan flyttade det upp honom som forward. 

– Men nu gjorde vi det på ett proffsigt sätt och det föll väl ut. Det var väl tre killar som turades om, säger Joakim Persson. 

”Ska se till att det är en partybuss”

Varbergstränaren Persson var på ett strålande humör efter segern och lovade fest på bussresan hem. 

– Vi ska se till att det blir en partybuss nu hem till Varberg. Den ska gunga. 

– De straffar oss väldigt hårt. Vi kom hit med större förväntningar på resultatet. Vi släpper till två hörnmål mot Varberg och har alldeles för lite utdelning. Vi skapar så många lägen att vi ska göra fler mål än två i denna matchen. Vi kommer ut skakigt till matchen. Tappar bollen för mycket, men sedan kommer vi i gång och har bra kontroll och tryck på saker och ting. 

– Men när de får sitt mål dämpas vi lite. Vi reser oss bra efter straffmissen. Och när vi kvitterade tidigt så kände vi att det fanns bra möjligheter. Men hur vi hanterar läget vid 1-1 är det jag är mest besviken på. Vi fattar fem-sex katastrofala beslut. Det är jag väldigt besviken på, annars gör spelarna det väldigt bra, säger Thomas Lagerlöf.

”Ska säkra en Europaplats”

Är ni borta från guldet nu? 

– Vi tänker inte på något guld. Vi ska åka ner till Göteborg och säkra en Europaplats i sista omgången.  

Magnus Eriksson säger att det är hans sämsta match för i år?

– Då måste jag se om den. Men han är ju väldigt besviken och Varberg punktmarkerade bort honom. Mange kan ju falla ut ibland och få bollen, det kunde han inte göra när han är punktmarkerad. Men hade bra lägen för att göra annat också.


Degerfors körde över Norrköping