Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Väldigt mycket ska klaffa för att man ska byta klubb”

Hosam Aiesh fanns med när IFK Göteborg under onsdagen startade sin försäsong.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Hosam Aiesh.
Foto: STEFAN NILSSON
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Hosam Aiesh, 25, kan vara på väg bort från IFK Göteborg.

Men när Blåvitt inledde sin försäsong fanns han med på planen.

– Jag stänger inga dörrar för att stanna kvar i Göteborg och jag stänger inga dörrar för något annat, säger han.

IFK Göteborg köpte loss Hosam Aiesh för omkring sex miljoner kronor från Östersund förra sommaren och skrev ett kontrakt på 3,5 år. Under Poya Asbaghis ledning fick 25-åringen från Majorna stort förtroende, men under nye huvudtränaren Roland Nilssons ledning har Aiesh fått mindre speltid och mittfältaren har varit allt annat än nöjd med sin situation. 

– Att sitta på bänken nästa år är inget alternativ. Jag tycker inte att jag har fått chansen att komma in och visa mig. Får jag inte chansen kanske det inte är någon idé och då får man kanske gå skilda vägar, sa han till GT i september.

Tidigare den här veckan kunde GT berätta att IFK Göteborg fått ett bud på två miljoner kronor på Hosam Aiesh från det kinesiska högstaligalaget Qingdao Huanghai FC. Enligt GT:s uppgifter ska Blåvitt-mittfältaren i nuläget dock inte vara övertygad om att den kinesiska klubben är rätt steg för honom.

Hosam Aiesh.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Tränade med IFK Göteborg

Samtidigt uppgav Fotbolldirekt i dagarna att Botev Plovdiv, en av Bulgariens största klubbar, förhandlar med IFK Göteborg om Aiesh. Klubben tog nyligen in Azrudin Valentic (tidigare Dalkurd och BP) som ny huvudtränare.

– Det finns en del som kommit upp, och det (Plovdiv) är en av de som dök upp. Men vi är inte så nära. Det dök upp som ett alternativ, men förhandlingar, det är inget jag känner till, sa Aiesh till sajten.

När IFK Göteborg under onsdagen inledde årets försäsongsträning fanns Hosam Aiesh med på planen i Prioritet Serneke arena.

– Skitkul att vara tillbaka och spela fotboll igen. Jag har tränat i gymmet och kört lite padel, säger han efteråt.

Om intresset från Bulgarien säger Aiesh:

– Varje intresse är smickrande, vad det blir av det får vi se. Nu är jag här och tränar här och är inställd på att vara här. Väldigt mycket ska klaffa för att man ska byta klubb. Nu tränar jag här och det är det jag fokuserar på. Om jag skriver på ett kontrakt med en annan klubb så får man fokusera på det då. 

Hosam Aiesh fanns med när IFK Göteborg under onsdagen startade sin försäsong.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”Då är mitt mål att ta en startplats”

Har du haft något konkret att ta ställning till? 

– Det behåller jag för mig själv. Det är väldigt mycket jag ser i media som jag inte vet om, ni vet mer än mig ibland, haha. 

Vad är viktigast för dig när du ska bestämma dig? 

– Vad det är för projekt. Samtidigt så är det ett nytt projekt här också med nya möjligheter. Jag stänger inga dörrar för att stanna kvar i Göteborg och jag stänger inga dörrar för något annat. Jag har köpt hus i Göteborg och är härifrån, det ska vara något lockande för att flytta. Sedan får vi se. 

Hosam Aiesh har kontrakt med IFK Göteborg över säsongen 2022.

– Om jag blir kvar så är mitt mål att ta en startplats, det vet jag att jag kan göra med mina egenskaper. På träningarna nu ska jag visa att jag ska spela, säger han.

Påverkar klubbens nystart dig på något sätt? 

– Nej, egentligen inte. Min sak är att komma hit och prestera på träning och match för att ta det här laget vidare. Resten får skötas av dem som ska sköta det. Annars blir det fel, jag fokuserar bara på en sak.