Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vad händer där uppe vid domaren då, Per?

BORÅS. Elfsborg har ett känt rykte om att spela tufft – med Per Frick i spetsen.

I matchen mot Häcken hamnade han i en duell där Alexander Jeremejeff sparkade ner honom utanför spelet.

– Det är lite fulare när man är utanför Sverige, det har vi fått känna på – jag tycker det hör till fotbollen, säger Per Frick.

Elfsborg har ett rykte om sig att spela tufft.

Och det startar med deras bästa målskytt Per Frick – anfallaren har efter sina två mål mot Häcken gjort sex mål i allsvenskan.

– Vi vill höja tempot i fotbollen i Sverige. Det är så vi vill spela och så vi tränar. Tyvärr är nivån för låg. Nu när vi har varit ute i Europa har vi fått känna på att det är några nivåer upp om man ska komma någonstans, säger Per Frick.

Han fortsätter:

– Det är för mycket snack om varningar varje gång det är frispark. Det är för enkla frisparkar och gula kort i svensk fotboll. Vi får steppa upp om vi ska ha chans att komma längre. Malmö är det enda laget som lärt sig det riktigt bra.

”Perfekt att folk snackar om oss som lite 'fula'”

Anfallaren själv har också ett rykte om sig att spela tufft.

I den första halvleken hamnade han i en duell med Alexander Jerejemeff.

Efter duellen la Alexander Jeremejeff krokben på Per Frick.

– Jag tryckte honom lite och sedan fällde han mig lite grann. Det är sådana situationer jag pratar om. Det är lite fulare när man är utanför Sverige, det har vi fått känna på. Jag tycker det hör till fotbollen – man gör allt för att vinna. Vi vill vara tuffa och det är perfekt att folk snackar om oss som lite ”fula”.

Frick: ”Skönaste segern i år”

Mot Häcken vände Elfsborg från underläge med 1–2 till vinst med 4–2.

På presskonferensen efter matchen hyllade tränaren Jimmy Thelin lagets karaktär.

– Det går inte att beskriva. Det är att vi har jobbat hårt under en lång tid och byggt mer självförtroende. Det går inte att bryta ihop att de får ett tidigt ledningsmål. Det är nog den skönaste segern i år, säger Per Frick.

Efter sina två mål mot Häcken är Per Frick fyra mål från skytteligaledaren Samuel Adegbenro.

– Jag har väl känt att det var längesedan jag gjorde mål. Jag har inte känt att jag har varit i det slaget, men det kan gå fort. Det är svårt att göra mål i allsvenskan. Jag kämpar varje match för det, säger Per Frick.


Se fler höjdpunkter: