Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Vibe klar för ny klubb

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

I går meddelade Lasse Vibe att han lämnar IFK Göteborg efter säsongen. 

Nu uppger danska BT att han är klar för en ny klubb. 

FC Midtjylland. 

Lasse Vibe var en hyllad målskytt i IFK Göteborg mellan 2013 och 2015 innan han prövade på lyckan i engelska Brentford.  

När det inför säsongen såg mörkt ut för klubben flyttade Vibe tillbaka och blev närmast helgonförklarad i blåvita kretsar. Men återkomsten i IFK Göteborg stannade vid ett år. 

Under torsdagen meddelade Vibe att han lämnar klubben efter säsongen. 

”Jag har tillsammans med min familj (hustrun Camilla och tvillingpojkarna Alexander och Villads) tagit detta beslut med utgångspunkt i att vi tycker att våra tvillingpojkar ska få möjlighet att bo i Danmark, gå i dansk skola och skaffa kompisar för livet. De är så stora nu att det är synd att fortsätta flytta på dem. Eftersom vi vet att vi vill flytta till Danmark när jag slutar i Blåvitt så kändes det som att det är bäst för dem och för oss att göra det nu och inte vänta några år ytterligare”, skrev Vibe i ett öppet brev till fansen på Blåvitts hemsida. 

Lasse Vibe klar för ny klubb

Nu skriver den danska tidningen BT att Vibe redan har gjort klart med en ny klubb. Det är den danska storklubben FC Midtjylland. 

Enligt tidningen är Vibe spelklar efter årsskiftet. 

FC Midtjylland leder för närvarande den danska ligan efter 14 spelade omgångar med 35 poäng. Fyra poäng före tvåan FC Köpenhamn.