Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Överens med IFK Göteborg

Simon Thern.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

För en vecka sen kunde GT avslöja att Simon Thern samtalar med IFK Göteborg.

Nu är övergången nära.

Parterna är överens om ett flerårigt kontrakt, skriver Fotbollskanalen.

Den 28-årige mittfältaren har redan hunnit med att representera fyra allsvenska klubbar; Helsingborg, Malmö FF, AIK och IFK Norrköping.

Nu är Simon Thern nära sin femte.

För precis en vecka sen kunde GT berätta att Thern och IFK Göteborg samtalade med varandra och att de var långt framme i sina förhandlingar. Nu skriver Fotbollskanalen att parterna är överens.

Enligt sajten ska Thern och IFK Göteborg vara överens om ett flerårigt avtal och mittfältaren väntas presenteras av sin nya klubb i veckan.


LÄS MER: Flopparna i Blåvitt - vad har gått fel?


Simon Thern nära IFK Göteborg

Therns kontrakt med IFK Norrköping gick ut efter förra säsongen och i väntan på en ny klubb har han hållit i gång på hemmaplan med IFK Värnamo. Ett tag såg det ut som att han var på väg till hårdsatsande Botev Plovdiv i Bulgarien, men så blev det inte. 

– Simon trodde inte det skulle vara optimalt för hans familj, vi respekterar det. I min värld är familjen alltid första prioritet. Det finns inga hard feelings. Det är synd, Simon är en jätteduktig spelare, men om familjen inte är lycklig så blir det fel. Blir inte bra för oss heller, sa Botev Plovdivs tränare Azrudin Valentic (tidigare i BP) till Fotbollskanalen för drygt en vecka sen.

Samtidigt har många transferfönster hunnit stänga och alternativen har minskat för Simon Thern, som under många år rankats som en av allsvenskans bästa centrala mittfältare. 

Det är där IFK Göteborg ser att det finns en möjlighet. Klubben har det dock väldigt trångt på just det centrala mittfältet och har på grund av det tackat nej till landslagsmannen Gustav Svensson, men Thern är betydligt mer offensivt lagd än Svensson och skulle även kunna konkurrera på andra platser. 

Men även andra omdisponeringar i laget skulle kunna göras för att Thern ska få plats, enligt GT:s uppgifter.