Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

UPPGIFTER: Maric klar för BK Häcken

Adnan Maric. Foto: REBECCA NADEN / REUTERS BILDBYRÅN

Adnan Maric, 22, är tillbaka i svensk fotboll. 

Den förre Swanseatalangen, med ett förflutet i Gais, är klar för BK Häcken, uppger GP

Mittfältaren ska ha skrivit på ett ettårskontrakt med option. 

Redan 2014 värvade Swansea honom från Gais till klubbens ungdomsorganisation, men något spel i Premier League har det inte blivit. 

I höstas, när allsvenskan var avklarad, spelade BK Häcken några träningsmatcher för att hålla i gång och testa några nya namn. Mot Norrby fanns Adnan Maric med i den gulsvarta uppställningen. 

– Det kändes bra. Det var länge sedan jag spelade 90 minuter och det tar tufft i perioder på konstgräset. Men fysiken var okej och konditionen fanns där. Det var kul att vara tillbaka på planen igen, sa han då till GP och på frågan om sin framtid svarade han: 

– Jag vet faktiskt inte. Jag ville bara göra denna matchen och göra mitt bästa och visa att dessa sex månaderna inte försämrat mig något och att jag håller bra standard. Häcken är en fin klubb. En stabil klubb i allsvenskan. Allt positivt om Häcken men mer än så vågar jag inte säga för det är inte mitt beslut. Det är klubbens. 

Enligt GP är parterna nu alltså överens om ett kontrakt som sträcker sig året ut med option på ytterligare två säsonger. 

Nyligen bröt Kevin Ackermann, 18, sitt avtal med BK Häcken och tanken är att Adnan Maric ska ta den platsen i truppen, enligt GT:s uppgifter. 

Sportchefen Sonny Karlsson hälsar att han inte har några kommentarer.