Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Kinesiskt bud på Hosam Aiesh

Hosam Aiesh.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Hosam Aieshs dagar i IFK Göteborg är räknade. 

En bulgarisk klubb är intresserad – och enligt GT:s uppgifter ska det även ha kommit ett bud från Kina på två miljoner kronor. 

Det är högstaligalaget Qingdao Huanghai FC, dit den förre djurgårdaren Fredrik Ulvestad är på väg, som ska ha gett ett konkret bud för att knyta till sig mittfältaren. 

Frågan är om två miljoner kronor verkligen är tillräckligt för IFK Göteborg – som sommaren 2019 köpte Hosam Aiesh för närmare sex miljoner från Östersund. Samtidigt har den välbetalde spelaren inte alls levt upp till förväntningarna i Blåvitt och själv uttryckt en önskan om att få lämna föreningen i vinter om det dyker upp något bra alternativ. 

Enligt GT:s uppgifter ska Hosam Aiesh i nuläget inte vara övertygad om att just Qingdao Huanghai FC är rätt steg för honom. 

IFK Göteborg tittar sedan en tid tillbaka på ersättare till 25-åringen och har förberett sig genom att frigöra löneutrymme för flera offensiva spelare. 

Aiesh: ”Det kom och gick”

Tidigare under måndagen uppgav Fotbolldirekt att bulgariska Botev Plovdiv förhandlar med IFK Göteborg om Hosam Aiesh. 

– Jag har inga kommentarer egentligen. Det kom och gick, kan man säga. Nu i januari kommer så blir det väldigt mycket mer konkreta intressen, än i december. Det gäller att välja rätt. Jag har inte bråttom, jag har fortfarande kontrakt med IFK Göteborg. Jag sitter på ett bra kontrakt, det är två år kvar, en storklubb i Sverige med bra fans. På så sätt är jag nöjd med, det jag var missnöjd med var speltid förra året, sa Hosam Aiesh till Fotbolldirekt. 

Blåvitts sportchef Pontus Farnerud vill inte kommentera några uppgifter.