Övergången sprack – efter undersökningen

Sten Grytebust.
Foto: BILDBYRÅN NORWAY

GÖTEBORG. IFK Göteborgs intensiva målvaktsjakt fortsätter. 

Enligt GT:s uppgifter har det spruckit med FC Köpenhamns tredjekeeper Sten Grytebust, 32 – på grund av läkarundersökningen. 

– Inga kommentarer, han tillhör FCK, säger sportchefen Pontus Farnerud. 

Foto: DEJAN OBRETKOVIC / AVALON

Även Aftonbladet har nåtts av liknande uppgifter. Tidningen har tidigare skrivit att norrmannen Sten Grytebust bara varit detaljer från en övergång till IFK Göteborg men att transfern nu är avblåst. 

Sten Grytebust lämnade nyligen Vejle dit han varit utlånad från FC Köpenhamn. Enligt GT:s obekräftade uppgifter var målvakten sjuk i förra veckan och han har inte tränat med laget sedan han återvände till den danska huvudstaden. Och samma danska uppgiftslämnare hävdar att 32-åringen av oklar anledning inte klarade IFK Göteborgs läkarundersökning och att det är därför det spruckit. 

Därmed går IFK Göteborgs långa och intensiva målvaktsjakt vidare. 

– Processen med att hitta en ny målvakt har vi jobbat med ett tag och vi har gjort ett grundligt arbete. Vad det sedan i slutändan blir får vi se, säger Pontus Farnerud och utvecklar: 

– Det har tagit längre tid än vi hade hoppats, men det har sina olika anledningar som vi känner oss bekväma med. Vi vet hur vi har jobbat. 

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

”Spelare kan lämna”

IFK Göteborg har tidigare tittat på att låna in kroaten Adrian Semper, 23, från italienska Genoa, men det är inte längre aktuellt. 

– Vi tittade på honom precis som på andra. Han spelar ju i Genoa igen och det är inte säkert att vi hade valt honom ändå om vi hade kunnat.  Det skulle vara oprofessionellt om vi bara hade ett eller två alternativ. Vi vill bara hitta en bra målvakt. 

Så han är avskriven? 

– Ja, det är han. 

Är det färdigvärvat när en målvakt är på plats? 

– Vi är trygga och nöjda med truppen, men vi kan inte utesluta att något annat händer. Därför vore det dumdristigt att svara ja på den frågan. Spelare kan lämna och i så fall kan nya komma in.

Giannis Anestis Anestis har flyttat hem till Grekland och reserverna Tom Amos (Jönköping) och Ole Söderberg (Gais) har hittat nya klubbar. I nuläget har IFK Göteborg bara Adam Benediktsson, 19, under kontrakt.