Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrälluppgifterna: Håkan Ericson kan ta över i IFK

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

GT avslöjade att Jörgen Lennartsson får sparken av IFK Göteborg.

Enligt GP jagar klubben redan en ersättare, och har varit i kontakt med U21-förbundskaptenen Håkan Ericson.

– Inga kommentarer, säger han till GP.

IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson får sparken. Enligt uppgifter till GT fattades beslutet på ett hemligt möte i centrala Göteborg i går kväll – och styrelsen fattade där beslut om att sparka tränaren. Också assisterande tränaren Magnus Edlund får sparken.


LÄS MER: Därför tvingas Lennartsson bort 


Samtidigt skriver GP att IFK Göteborg redan har inlett jakten på en ny ersättare. Klubben ska ha varit i kontakt med U21-förbundskaptenen Håkan Ericson och "bägge parterna ska vara intresserade av ett avtal".

"Sätter klubbarna i dålig situation"

– Jag har bestämt mig för att säga inga kommenterar på alla sådana här frågor. Om man blivit kontaktad av en klubb så är det flera inblandade och att gå ut och säga något, då sätter man klubbarna i en dålig situation, säger Ericson till GP.


LÄS MER: Lennartsson bryter tystnaden: "All lycka" 


Någon ny tränarlösning är dock inte aktuell under den här säsongen. Alf Westerberg kommer att leda IFK Göteborgs A-lag under resten av säsongen.

Graham Potter avböjde

Enligt GP har IFK Göteborg varit i kontakt med fler tränare, Östersunds succétränare Graham Potter lär ha avböjt att ta över laget.

IFK Göteborg har inlett allsvenskan på ett svagt sätt, laget ligger elva efter 14 spelade matcher. I söndags förlorade laget med 4–2 mot Örebro, efter att ha legat under med 4–0 efter en dryg halvtimmes spel.

IFK Göteborg spelar sin nästa match på söndag, då de återigen möter Örebro. Den här gången på hemmaplan.


LÄS MER: Markus Wulcan: Blåvitts problem större än Lennartsson