Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Häcken-backen jagas av norsk storklubb

Adam Andersson uppges vara eftertraktad.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Adam Andersson, 23, sitter på ett utgående avtal med BK Häcken. 

Nu uppger Fotbolldirekt att vänsterbacken följs av Rosenborg och Bröndby. 

Enligt sajten var båda klubbarna redo att lägga bud före coronakrisen. 

Tvillingbrorsan Joel Andersson är etablerad i danska Midtjylland och nu är alltså även Adam ett namn för en dansk klubb. 

Fotbolldirekt skriver att både Bröndby och Rosenborg – med svenska sportchefen Mikael Dorsin i spetsen – följer BK Häckens vänsterback, som har utvecklats mycket den senaste säsongen. 

Framför allt är det fysiken som utmärker 23-åringen. 

– Han har extrema offensiva kvalitéer som ytterback och hans lungor är Premier League-klass, sådant kan man ju numera mäta med GPS. Hans fart är också Premier League-klass, så han håller en väldigt hög nivå. Gör man två mål som vänsterback blir det givetvis en extra guldstjärna, sa tränaren Andreas Alm efter segern mot AFC i fjol. 

Sportchefen Sonny Karlsson i mössa och snabba glasögon.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Enligt Fotbolldirekt ska Adam Andersson tidigare ha haft en prislapp på tolv miljoner kronor på sig, men då han numera sitter på ett avtal som går ut i höst har summan högst sannolikt sjunkit. 

Göteborgaren debuterade i allsvenskan redan 2015 och är nu en av seriens främsta på sin position. Han kan även spela högerback och, om det kniper, på mittfältet. 

GT har sökt Adam Andersson och sportchefen Sonny Karlsson för en kommentar. Karlsson har dock en policy att ”inte kommentera spelare in eller ut”.