Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgifter: Elfsborg värvar landslagsback

Höjdpunkter Sundsvall-Elfsborg.
Elfsborg har gjort klart med en kenyans landslagsback. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Samtidigt har Elfsborg börjat hitta rätt och har två raka segrar i allsvenskan. Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Elfsborg ser ut att ha gjort klart med en ny försvarare – veckor efter transferfönstrets slut.

Enligt uppgifter till Borås Tidning har Elfsborg gjort klart med den kenyanske landslagsbacken Joseph Stanley Okumu, 22.

Efter en tyngre period under sommaren har Elfsborg återhämtat sig och har nu två raka segrar i allsvenskan, efter segern mot Sundsvall med 2-1 senast.

Nu ser Elfsborg även ut att förstärka sin trupp ytterligare.

Borås Tidning rapporterar att Elfsborg gjort klart med en ny värvning – två veckor efter att transferfönstret har stängt.

Det är den kenyanske landslagsbacken Josep Stanley Okumu, 22, som uppges vara klar för Boråslaget. Elfsborg ska alltså ha hunnit genomföra övergången innan transferfönstret stängde, men det saknas visum och arbetstillstånd innan kenyanen är klar för spel, skriver BT.

Spelar i USA

– Det är något jag inte har några kommentarer till. Det är som alltid, vi kommunicerar när vi har någonting att berätta, säger klubbchefen Stefan Andreasson till tidningen.

22-åringen spelar för närvarande i Real Monarchs i USA, farmarlag till MLS-klubben Real Salt Lake. I somras spelade han även i de Afrikanska Mästerskapen för Kenya. Enligt uppgifter till Borås Tidning har Elfsborg haft koll på backen sedan tidig sommar och alltså ha slagit till nu under sommaren.

Elfsborg har varit aktiva under transferfönstret. Joseph Stanley Okumu blir lagets fjärde värvning under sommartransferfönstret, om det nu visar sig stämma.

Rasmus Alm, Sivert Heltne Nilsen och Alex Portillo värvades in under sommaren. Samtidigt som Pawel Cibicki, Kevin Kabran, Jesper Manns och Joakim Nilsson lämnat klubben under sommaren.